Başkan Özçelik batı yaylalarında vatandaşlarla buluştu

Başkan Özçelik batı yaylalarında vatandaşlarla buluştu

Başkan Özçelik batı yaylalarında vatandaşlarla buluştu

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, batı bölgesindeki yaylaları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Renkli görüntülere sahne olan gezide Başkan Özçelik, yayla sakinlerinin taleplerini dinledi.
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve beraberinde ki heyet kentin Batı Bölgesindeki yaylaları ziyaret etti. Başkan Özçelik’in ilk durağı Gelesandra Yaylası oldu. Özçelik burada, 200 yıllık han ve su sondaj kuyusunda incelemelerde bulundu. Yörük Obasına geçen Başkan Özçelik, İncekum Karabuynuzlar Yaylası’nda İncekum Kalkınma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Olgun ve Yönetimi tarafından hayata geçirilen Kara Çadır Yörük Evi Müzesi’nin açılışını yaptı. Yörük kültürünün tanıtıldığı evi gezen ve kendisine tespih hediye edilen Başkan Özçelik, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bölge halkı ile ‘Çivici’ oyunu oynadı
Renkli görüntülere sahne olan gezide Başkan Özçelik, kadınlar ve yaşlılarla sohbet edip, çocukları severek, onlarla çak yaptı. Ziyaret esnasında Alaaddin adında 11 yaşındaki bir çocuğun, evinin çevresindeki çöp ve atıkları toplayıp çöp kutusuna attığını öğrenen Özçelik, çocuğu tebrik ederek çevre bilincinin küçük yaşlarda aşılanması gerektiğinin önemini vurguladı. Yöreye özgü Çivici adlı oyunu da oynayan Başkan Özçelik, günün anısına yayla sakinleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yayla sakinlerinin taleplerini dinledi
Gün boyu süren yayla gezisi programı sırasıyla Çakallar, Saburlar, Güzelbağ, Avsallar, Payallar, Tosmur ve Türkler Yaylalarıyla devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Özçelik, halkla bir araya geldi. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Özçelik; eksiklerin kısa sürede tamamlanması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Belediye Çözüm Masası ekibi de vatandaşlardan gelen talepleri tek tek not aldı. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, yaz sezonunda açık olan ve bölge halkına hizmet veren Eğrigöl Sağlık Ocağı’nı da ziyaret ederek eksikliklerin kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.