Başkan Önal, esnafın talep ve önerilerini dinlendi

3.08.2024 16:53:17

Başkan Önal, esnafın talep ve önerilerini dinlendi

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Sevgi Yolu’nda hayata geçirilmesi planlanan sokak sağlıklaştırma projesi ve stratejik plan için toplumun tüm çevrelerinin talep ve önerilerinin alınması kapsamında bölge esnafıyla bir araya geldi. Başkan Önal, "Esnafımızın isteklerini dikkate alarak projemizi şekillendirip, Sevgi Yolu’nu daha düzenli ve modern bir yer yapmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda 5 yıllık yol haritamız olacak stratejik plan için de esnafımızın görüşleri bizim için çok önemli” dedi.

“Sevgi Yolu cazibe merkezi olacak”
Bayraklı Belediyesi, Sevgi Yolu’nda gerçekleştireceği sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda çarşı esnafına projeyi anlattı, talep ve önerilerini aldı. Başkan İrfan Önal ve ilgili bürokratların katıldığı toplantıda bölge esnafı, sokakların estetik ve kullanışlı olması için düşüncelerini paylaştı. Esnafa sunum yapılarak proje ile ilgili detaylı bilgi verildi. Projede; altyapı sorunlarının giderilmesi, sokak aydınlatmaları, çevre düzenlemesi, tentelerin, iş yeri tabelalarının tek tip olması ve binaların Sevgi Yolu cephelerinin boyanarak çarşının tamamen yenilenmesi gibi konular yer alıyor.

“Bu projeyi birlikte başarabiliriz”
Başkan İrfan Önal, "Sevgi Yolu’nu sokak sağlıklaştırma projesi ile daha cazip hale getirmek, esnafımızın daha rahat çalışabileceği, vatandaşlarımızın rahatlıkla alışveriş yapabileceği bir ortam oluşturmak istiyoruz. Bu çalışmaları ortaklaşa yürütmek ve önümüzdeki 5 yıl boyunca yol haritamızı oluşturacak stratejik planımız kapsamında esnafımızın görüşleri bizim için çok önemli. Sel felaketinden sonra İZSU ile etüt çalışmalarını tamamladık ve yağmur suyu hattı projesi için ayrı bir su hattı planlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve İZSU ekipleri, esnafı mağdur etmeden çalışmalarını hızlıca tamamlayacak. Sevgi Yolu sokak sağlıklaştırması projesi için esnafımızla birlikte çalışacağız. Bunu birlikte başarabiliriz. Sevgi Yolu sağlıklaştırma projesini Smyrna projesi ile birleştirdiğimizde, Bayraklı için büyük bir cazibe merkezi olma yolunda önemli bir adım atmış olacağız" ifadelerine yer verdi.