Başkan Kurnaz: "Sosyete pazarımız ilçemize ekonomik anlamda canlılık katacak"

21.07.2024 15:38:31

Başkan Kurnaz: "Sosyete pazarımız ilçemize ekonomik anlamda canlılık katacak"

Samsun’un İlkadım ilçesinde, uzun yıllar vatandaşlara İstasyon Mahallesi’nde hizmet veren sosyete pazarının ara sokaklarında tezgah açan esnaf, Reşadiye Mahallesi’ndeki kapalı pazar alanına taşındı. Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, sosyete pazarı ile ilçeye ekonomik anlamda canlılık kazandırılacağını söyledi.
Yeni uygulama ile her pazar günü, 2 farklı mahallede vatandaşlara hizmet veren 2. el pazarı, hem çevre bilincini artırmak hem de ekonomik anlamda ilçeye katkı sağlamak amacıyla kapılarını yüzlerce vatandaşa açıyor. Uzun yıllardır İstasyon Mahallesi’nde Samsun halkına hizmet veren ve kullanılmış eşyaların yeniden değerlendirilmesine teşvik sağlayan sosyete pazarına yönelik yeni düzenleme yapıldı. Ara sokaklarda görüntü kirliliğine, ulaşım ağında olumsuz etkilere neden olan ve gelişigüzel ara sokaklara tezgah açan 2. el eşya satan esnaf, Reşadiye Mahallesi’ndeki kapalı pazar alanına taşındı.
Vatandaşların daha rahat ve konforlu alışveriş yapabildiğini, esnafın ise kışın soğuk ve yağıştan, yazın ise sıcaktan etkilenmeden ticaretini yapabildiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "İlçe halkımızın hem günlük yaşamın gereksinimlerini karşılayan, hem de trendlere uygun ürünlerle donatılmış sosyete pazarımız, her zevke hitap eden bir pazar alanı oldu. Hava şartlarından korunaklı pazar alanlarında esnafımız, ürünlerini vatandaşlarımızın hizmetine sunacak. Böylece ihraç fazlası kaliteli malları, vatandaşlarımız uygun fiyata alma imkanına sahip olacak. Aynı gün 2 farklı mahallemizde açılan sosyete pazarımız ilçemize ekonomik anlamda canlılık katacak" diye konuştu.