Tarih: 25.08.2024 18:50

Başkan Kul: "Hızlı müdahalelerimiz sel ve su baskınlarının önüne geçti"

Facebook Twitter Linked-in

Samsun’un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, sağanak öncesi ve sonrası ekiplerin hızlı müdahaleleri ile sel ve su baskınlarının önüne geçildiğini söyledi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Samsun geneli için yayınlanan turuncu kodlu uyarının ardından Terme ilçesinde dün geceden itibaren sağanak etkili oldu. Yağışların ardından Terme Çayı’nda su debisi yükseldi. Terme Belediyesi ekipleri, uyarıların ardından sel tehlikesine karşı hazırlıklarını hızlandırdı. Tüm ekipleri ile sahada olan Terme Belediyesi ekipleri yaşanan olumsuzluklara hızlıca müdahale ederek olması muhtemel su baskınlarının önüne geçti.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Ekiplerimiz, yağışların başlamasıyla birlikte kritik noktalarda önlemler aldı ve su baskınlarını önlemek için büyük bir gayret gösterdi. Vatandaşlarımızın güvenliği için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde yapılan ihbarlara ve kot farkından kaynaklı sorun oluşabilecek noktalara hızlıca müdahale eden ekiplerimiz sel ve su baskınlarının önüne geçmiştir” ifadelerini kullandı.

“Sel riski oluşturabilecek faktörleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz”
Başkan Kul, sel riski oluşturabilecek faktörleri ortadan kaldırmak adına çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Temmuz ayının başında yaşadığımız sel felaketinin ardından yaralarımızı sarmak için çalışmalarımız sürerken bir kez daha yoğun yağışlarla karşı karşıya geldik. Sel riski oluşturabilecek faktörleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. İlçemizin sel tehlikesine karşı daha dirençli hale gelmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu noktada önemsediğimiz Salıpazarı Barajı ve Terme Çayı Islah projesinin tamamlanması bizler için hayati öneme sahip. Bu konuda TBBM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Samsun Milletvekilimiz Mehmet Muş tarafından sağlanan ek ödenek desteği ile hızlanan proje çalışmaları konusunda vekilimize teşekkür ederiz” diye konuştu.
Başkan Kul, Terme Belediyesi olarak sel tehlikesine karşı alınan önlemlerin arttırılarak, gelecekte benzer durumların yaşanmaması için çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB