Başkan Kaya, sağanak yağışlar sonrası su baskınları yaşanan mahallelerde incelemede bulundu

Başkan Kaya, sağanak yağışlar sonrası su baskınları yaşanan mahallelerde incelemede bulundu

Başkan Kaya, sağanak yağışlar sonrası su baskınları yaşanan mahallelerde incelemede bulundu

Trabzon genelinde dün geceden bugün öğle saatlerine kadar etkili olan sağanak yağış, su baskınları ve taşkınlara yol açtı. Ortahisar’a bağlı birçok mahallede de gece başlayan sağanak yağışların yol açtığı heyelan ve toprak kaymalarına, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.
Kutlugün, Akoluk, Geçit, Ağıllı, Fatih Sultan, Akkaya, Çağlayan, Armutlu, Kozluca, Gündoğdu, Sayvan ve Okçular mahallelerinin muhtelif noktalarında şiddetli yağışlar, toprak ve moloz kaymalarına, kanal ve menfezlerin tıkanmasına yol açtı. Ortahisar Belediyesi ekipleri, vatandaşların mağduriyetini önlemek adına harekete geçerek yolları temizledi, tıkanan kanal ve menfezleri yeniden açtı. Başkan Ahmet Kaya, beraberinde Başkan Yardımcısı Alpaslan Özdemir, Alper Bektaş, ORBEL Genel Müdürü Celal Akaç ve Fen İşleri Müdürü Fatma Hamzaçebioğlu ile birlikte, bugün sabah saatlerinden itibaren heyelan yaşanan mahallelerde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla da görüşen Başkan Kaya, geçmiş olsun temennisinde bulundu.
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, “Dün gece yağış nedeniyle Ortahisar’ımızın birçok mahallesinde maalesef taşkınlar oluştu. Yağışla sürüklenen toprak nedeniyle yollar ulaşıma kapandı. Ekiplerimiz gece saat 2’den itibaren sahadaydı, ben de geceden bu yana süreci takip ediyorum. Ekiplerimiz heyelan ve toprak kayması meydana gelen mahallerimizde gereken çalışmaları yaptılar. Çok şükür can kaybımız yok, kapanan yollar da hızlıca ulaşıma açıldı. Ben bu çalışmaları yapan mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık. Ortahisar Belediyesi olarak gece gündüz sahadayız. Trabzonlu hemşerilerimiz müsterih olsun, rahat uyusunlar. Bizler sahadayız, görevimizin başındayız” diye konuştu.