Başkan Hallaç, Kahta Belediyesi’nin borcunun 142 milyon 947 bin TL olduğunu açıkladı

Başkan Hallaç, Kahta Belediyesi’nin borcunun 142 milyon 947 bin TL olduğunu açıkladı

Başkan Hallaç, Kahta Belediyesi’nin borcunun 142 milyon 947 bin TL olduğunu açıkladı

AK Partili Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Saadet Partisi’nden devralınan belediye borcunun 142 milyon 947 bin TL olduğunu açıkladı.
Göreve başlamasının ardından ilk basın toplantısını gerçekleştiren Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, belediyenin mevcut gelir gider tablosunu ve borçlarını açıklayarak, ilçedeki gelişmeleri, kentin geleceğini, neler yaptıklarını ve neler yapacaklarını kamuoyuyla paylaştı. Belediyeyi yönetirken liyakatli ve deneyimli kadrolarla, hizmetleri en iyi şekilde sunacağını belirten Başkan Hallaç, 4 ayda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı.
Yeni meclis toplantı salonları ve partilere özel odaların yapılacağını belirten Başkan Hallaç, “Belediyemizi devraldığımız günden bu yana önemli sorunlarla karşılaştık. Temel malzemelerini eksikliği, araçların bakımsız olması gibi konular bize epey meşgul etti. Hızlı bir şekilde biz bunları yöneldik. Çalışan araçlarımızı sağlamak amacıyla ciddi bir bakım onarım işlerine girdik. Biz devraldığımız günden itibaren hemen hiç malzememiz yoktu. Her konuda, inşaat malzemesi olsun temizlik malzemesi olsun, özellikle arıtma tesisindeki kullandığımız kimyasal malzemeler olsun ciddi miktarda bir malzeme eksimiz var. İlk gün bile yakıt hiç yoktu. Bunları bile hemen hızlı bir şekilde temin ettik. Bu yüzden belediyemizi çalışır duruma getirmek için çok sıkı bir çalışma ve ciddi bir mücadele vermiş olduk. İlçeye yeni bir kimlik kazandırıyoruz. Hizmet kalitesini arttırarak toplumun beklentilerini karşılamak amacıyla belediyenin etkinliğini arttırmak amacıyla yeni çalışmalar başladık. Bunlardan bir tanesi de e-belediyecilik sistemini oluşturuyoruz. Bu aşamada belediyemizin hizmetlerin daha hızlı ve doğru yapılabilmesi için organizasyon şemasını yeniden gözden geçirdik. Yeni bir organizasyon şeması ve yeni birimler kurarak bu hizmete devam ediyoruz. Bu sene altyapı sıkıntılarımızı projelendirerek önümüzdeki yıllarda ilk kazmayı vuracağız. Bakanlıklarla ilgili görüşmelerimizi tamamladık. Şu anda Ağustos’un sonlarına doğru İller Bankası tarafından yapılacak içme suyu projemiz yılsonuna kadar özellikle şubata kadar tamamlanacağını söylediler. Bu ayın sonuna doğru ihalesi yapılacak. Kahta’daki bütün içme suyu şebekesinin değişmesi ile ilgili olacak bu değişim. İller Bankası bu konuda bir finans ayarlamış bize. İnşallah önümüzdeki sene ihalesini hep beraber göreceğiz" dedi.

"Kahta Belediyesi’nin borcunun 142 milyon 947 bin TL"
AK Partili Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Saadet Partisi’nden devralınan belediye borcunun 142 milyon 947 bin TL olduğunu açıkladı. Hallaç, "1 Nisan itibari ile 142 milyon 947 bin lira borcumuz var. Ocak, Şubat ve Mart ayındaki toplam harcanan miktarlar 243 bin lira bütçe harcaması olmuş. Ocak’ta 54 milyon, Şubat’ta 106 milyon, Mart’ta 83 milyon toplamda 243 milyon 715 lira bir bütçe. Ama eksi 76 milyon bu 3 ayda bir bütçe açığı oluşturulmuş. Nisan, Mayıs ve Temmuz aylarında ise toplam 135 milyon bütçe harcanmış. Nisan’da 28 milyon 986 bin lira, Mayıs’ta 20 milyon 160 bin lira, Haziran’da 38 milyon 39 bin lira, Temmuz’da ise 48 milyon 649 bin lira para harcanmış. Şu anda bütçe fazlalığımız 97 milyon 64 bin liradır. Yani kasamızda 97 milyon 64 bin lira var" dedi.
Kahta’daki kaçak yapılarla ilgili çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Başkan Hallaç, kaldırım işgalinin önüne geçmek için çalışmalarına hız verdiğini, içinde morg ve gasilhanenin olduğu yeni bir mezarlık için çalışmalara başladığını sözlerine ekledi.