Tarih: 27.09.2024 16:17

Başkan Durbay öğrencilerle buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Şehzadeler Belediyesi, Manisa’nın tarihi ve kültürel mirasını genç nesillere tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği “Çocuklar ile Manisa Tarihine Yolculuk” projesi kapsamında Manisa’da bulunan tarihi mekânları ziyaret eden öğrenciler, bugün Başkan Durbay’ın misafiri oldu.
Şehzadeler Belediyesi tarafından Manisa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini çocuklarla buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği “Çocuklar ile Manisa Tarihine Yolculuk” projesi kapsamında, Karaoğlanlı Ortaokulu’ndan gelen öğrenciler, Tarihi Kurşunlu Han’da Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile bir araya geldiler. 23 Eylül’de başlayıp 1 Ekim’e kadar devam edecek proje kapsamında, rehberler eşliğinde şehrin tarihi mekânlarını gezen öğrenciler, rehberlerden tarihi yapılar ile ilgili bilgiler aldılar. Manisa’nın geçmişine ışık tutan bu etkinlik, çocuklarda tarih bilincini artırmayı ve şehirlerine olan sevgiyi pekiştirmeyi hedefliyor.
Tarihi ve kültürel mirasların anlatıldığı gezide, öğrenciler Sultan Camii, Muradiye Camii, Tarihi Kurşunlu Han gibi kentin önemli yapılarında Manisa’nın derin tarihine tanıklık etti. Ayrıca, şehrin geçmişten bugüne yaşadığı değişimler rehberler tarafından öğrencilere aktarıldı. Başkan Durbay da Manisa’nın tarihi hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Tarihi Kurşunlu Han’da öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Durbay, burada öğrencilere pilav ikramında bulundu. Başkan Durbay ikramın ardından öğrencilere Manisa’nın tarihi hakkında bilgiler verdi.
Başkan Durbay, geleceğe yönelik bu tür projelerin artarak devam edeceğini ve daha fazla öğrencinin Manisa’nın tarihiyle tanışmasının sağlanacağını belirtti. “Çocuklar ile Manisa Tarihine Yolculuk” projesi, ilerleyen dönemlerde daha fazla okula ve öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Projenin, çocuklarda tarih bilinci oluşturarak onların şehirlerine olan aidiyet duygusunu güçlendirmesi bekleniyor. Tarihi mekân ziyaretlerinin ardından, Şehzadeler Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere takdim edildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB