Başkan Doğan: “Karavan turizmiyle de binlerce ziyaretçimizi şehrimizde ağırlıyoruz”

4.08.2024 15:46:31

Başkan Doğan: “Karavan turizmiyle de binlerce ziyaretçimizi şehrimizde ağırlıyoruz”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun’umuz güzellikleriyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Karavan turizmiyle de binlerce ziyaretçimizi şehrimizde ağırlıyoruz” diye konuştu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, doğal güzellikleri ve coğrafi konumu ile turizm için önemli bir güzergah olan Samsun’da var olan potansiyeli artırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık, tarih, kültür, spor ve doğa turizminde her geçen yıl ilginin arttığı Samsun, karavan turizminin de parlayan şehri oldu. Yerli ve yabancı turistler için popüler bir destinasyon haline gelen Büyükşehir Belediyesi’ne ait 4 karavan park, 2024’ün yaz döneminde şu ana kadar 79 şehir, 43 ülkeden binlerce tatilciyi ağırladı ve misafirlerini kabul etmeye devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi; Canik, Atakum, Terme ve 19 Mayıs ilçelerinde yer alan 4 karavan park ile karavan tatilcilerinin rotasını Samsun’a çevirmeyi başarıyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait karavan parklarda tatilcilere sınırsız hizmet sunuluyor. Sıcak duş, tuvalet, çamaşırhane gibi hizmetlerin yer aldığı Büyükşehir Belediyesi’nin karavan parklarını tercih eden misafirlere ise sadece tatilin, denizin ve doğanın tadını çıkarmak kalıyor.
Samsun’un tarihi ve doğal güzelliklerine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun’umuz kamp ve karavan turizmi için özel bir öneme sahip. Konumu, sahili, doğal güzellikleriyle tatilcileri cezbeden bir şehir. Türkiye’nin karavan turizmine katkı sağlayacak önemli bir şehir. Biz de şehrimizin öneminin farkında olarak çalışmaya devam ediyoruz Karavan turizminde düzenli parklanma da en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Sahillerimizin en güzel şekilde kullanılması, her turizme hem şehrimize hizmet etmeye devam etmesi önemli. Bizler odağımız Samsun diyerek; şehrimizi daha ileri taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.