Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediyeciliğin sadece fiziki yatırımlardan ibaret olmadığını vurguladı. Sosyal belediyeciliği "Devletin şefkat elini vatandaşa ulaştıran vicdani bir görev" olarak tanımladı. Vatandaşlardan, çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerini belediyeye bildirmelerini istedi.
Mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Sahabiye, Pervane, Beyazşehir, Fevzioğlu, Erkilet Generalemir, Erkilet Camikebir ve Saraybosna Mahalleleri'ndeki imar planları görüşülüp karara bağlandı. Başkan Çolakbayrakdar, sosyal belediyecilik projelerinin her geçen gün güçlendiğini ifade etti.
"Devletin şefkat elini her haneye 12 ay kesintisiz ulaştırıyoruz" diyen Başkan Çolakbayrakdar, Sosyal Market, Dost Market ve Dost Mağaza ile sürekli destek sağladıklarını açıkladı. Bu sistemde, sadece iaşe kolisinden ziyade, bir markette bulunan tüm ihtiyaçların A grubu ailelere sunulduğunu belirtti. Aileler, profesyonel sosyal çalışmacıların titiz incelemeleri sonucu belirleniyor.
65 yaş üstü yalnız vatandaşlara her gün sıcak yemek ulaştırıldığını ve evde temizlik hizmeti verildiğini kaydetti. Yatağa bağımlı bireylere de kişisel bakım hizmeti sunduklarını ifade etti. Çölyaklı ailelere ve okullardaki ihtiyaç sahibi çocuklara kahvaltı desteği gibi geniş kapsamlı yardımlar yapıldığını vurguladı.
Başkan Çolakbayrakdar, hayırseverlerin desteğine teşekkür ederek, kira, su-elektrik faturası gibi acil ihtiyaçlarda da yardımcı olduklarını söyledi. "Bir hemşehrimiz bile mağdur kalmasın" diyerek tüm vatandaşlara açık çağrıda bulundu: "Etrafınızda ulaşamadığımız ihtiyaç sahibi varsa, Çözüm Merkezi, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü veya şahsım aracılığıyla bize bildirin. Vicdani bir borcun ödenmesine aracı olun." Yetim çocukların eğitim masraflarının da karşılandığını sözlerine ekledi.