Başkan Ceritoğlu Sengel: "Zafer bizim, Zafer Cumhuriyetin"

Başkan Ceritoğlu Sengel:

Başkan Ceritoğlu Sengel: "Zafer bizim, Zafer Cumhuriyetin"

30 Ağustos Zaferi’nin 102. yılı Selçuk’ta Fener Alayı ve Emre Fel Konseri ile kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi tören ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan resmi törende çelenk sunumunun ardından protokol üyeleri Selçuk İlçe Şehitliği’ni ziyaret etti.
30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıl coşkusu Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve Konser ile tüm kenti sardı. Atatürk Anıtı önünden başlayan Fener Alayı’nda her yaştan Selçuklu bayraklar ve marşlar eşliğinde kent sokaklarında yürüdü. Selçuklu gençlerden oluşan Belediye bando takımı da korteje eşlik etti.
Coşkuyla geçen Fener Alayı’nın ardından Pazar Yeri’nde Emre Fel, Selçuklular ile buluştu. Genç kuşağın sevilen ismi Emre Fel kendi şarkılarının yanı sıra nostaljik eserlerle de dinleyenleri coşturdu.
Konser sırasında sahneye çıkarak Emre Fel’e teşekkür eden Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan önce konserde kimi çıkartalım diye sorduk. Kentimizdeki büyük bir genç kitle Emre Fel dedi. Hatta sadece Selçuk’tan değil İzmir’den de gençler sizi görmek istediler. Şimdi anlıyorum ki bütün şarkılarınız ile beraber çok coşkulu bir konser oluyor. Müziğiniz daim olsun” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için çevre ilçelerden birçok ziyaretçinin geldiğine dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Selçuk’ta kutlamak isteyen ve buraya gelen herkese, Selçuk halkına teşekkür ediyorum. En son bu meydanda elime mikrofon aldığımda “Zafer bizim olacak. Zafer Cumhuriyet’in olacak” demiştim ve gerçekten şimdi tekrar elime mikrofonu aldığımda müziğin hiç susmamasını isteyen, çağdaşlaşmaktan ve cumhuriyetten vazgeçmeyen, biraz önce ekranda bir çift mavi gözü gördüğünde alkışlarını susturmayan sizleri görmek beni çok mutlu etti” dedi.

"Korkmadılar, kararlıydılar"
102 yıl önce verilen büyük bir mücadele ile bugüne gelindiğini belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bundan tam 102 yıl önce bir çift mavi göz o kadar kararlıydı ki bu memleketin her karış toprağı için canı pahasına mücadele edenlerle birlikte bu topraklarda şu an özgürce, bağımsız bir şekilde yaşamamıza vesile oldular. Korkmadılar, kararlıydılar. Bir inançları vardı, o da vatan sevdasıydı. O vatan sevdasını yüreğinde taşıyan bütün herkesi kocaman yürekten alkışlıyorum. Çünkü ben biliyorum ki bu memlekette çocuklar bu ülkenin geleceği olacaklar. Atatürk’e, Atatürkçü düşünceye, Cumhuriyete ve bağımsızlığa sahip çıkanlar olacaklar ve biz daha eşit, daha özgür, daha çağdaş ve müziğin hiç susmadığı, susturulmadığı, sanatçının hep kıymetli olduğu bu topraklarda hep beraber yaşayacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun. Niceleri hep beraber olsun” dedi.