Başkan Çenet, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda pedal çevirdi

Başkan Çenet, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda pedal çevirdi

Başkan Çenet, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda pedal çevirdi

Osmaniye’de bisiklet severler, Osmaniye Belediyesinin Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde düzenlediği “Pedalla Osmaniye” etkinliğiyle yaklaşık 3 kilometre pedal çevirerek spor yapmanın keyfini çıkardı.
Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi, Belediye ve vatandaşların bisikletleriyle katıldığı etkinlik, Bayraklı Kavşak önünden başlayıp, Atatürk Caddesi üzerinden devam edilerek Belediye Hizmet Binası önünde son buldu.
Çukurova bölgesinde, Osmaniye’de herkesin çocukluğunun bisikletlerin üzerinde geçtiğini, bisikletlerle büyüdüğünü söyleyen Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Biz sağlıklı ve güvenli yaşamın bisiklet sürmekten geçtiğini biliyoruz ve bunu hayatımızın gündelik bir parçası yaptığımızda emin olun hepimiz geleceğe daha sağlıklı nesiller yetiştireceğimizi biliyoruz. Şehrimizi donatırken, yollarımızı kaldırımlarımızı yaparken bisiklet alanlarına da yer vererek bu kamusal alanları hep birlikte kullanmaya davet ediyoruz. Biz Çukurova’nın çocuklarıyız, hepimiz bu bisikletlerde çocukluğumuzu geçirdik okullarımıza gittik ve buna yatkın bir memleketiz. Osmaniye Belediyesi olarak Avrupa Hareketlilik Haftası vesilesiyle birlikte yapacağımız yeni yaya yollarıyla birlikte bisiklet yollarına da önem vereceğimizin altını çiziyoruz” dedi.