Tarih: 29.08.2024 12:06

Başkan Çavuşoğlu: "30 Ağustos bağımsızlığımızın simgesi, halkımızın gururudur"

Facebook Twitter Linked-in

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Büyük Taarruz’un ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 102. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, "30 Ağustos Zafer Bayramı; bağımsızlığımızın simgesi, halkımızın gururudur" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, 30 Ağustos 1922’de yaşanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanıldığını, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığının en önemli simgesi olduğunu vurguladı. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos 1922, milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin muhteşem bir zaferle taçlandığı, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün temellerinin atıldığı tarihimizin altın sayfalarından biridir. Bu zafer, askeri bir kazanımın ötesinde Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık aşkının ve azminin bir göstergesidir. Bugün bizlere düşen görev, o günlerde gösterilen fedakârlıkları unutmadan ve Cumhuriyetimizi koruyarak geleceğe taşımaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramı; bağımsızlığımızın simgesi, halkımızın gururudur.”

Başkan Çavuşoğlu, Zafer Bayramı’nın önemine dikkat çekerek, “Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlığımız için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Onların bizlere bıraktığı bu eşsiz mirası sonsuza dek yaşatmak en büyük vazifemizdir” dedi. Son olarak, Başkan Çavuşoğlu, Denizli’de Zafer Bayramı coşkusunun çeşitli etkinliklerle doyasıya yaşanması için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek “Denizli’de zaferimizin coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Herkesi bu etkinliklere katılarak, bayram coşkusunu paylaşmaya davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB