Başkan Aydar, ‘Atatürk’ filmini Ceyhanlılarla buluşturdu

25.07.2024 16:56:54

Başkan Aydar, ‘Atatürk’ filmini Ceyhanlılarla buluşturdu

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, sinema salonu kapatarak izlenme rekorları kıran ‘Atatürk’ filmini Ceyhanlılarla buluşturdu.
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, gösterime girdiği ilk günden itibaren izlenme rekorları kıran Atatürk filmini Ceyhanlılarla buluşturdu. Kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen bu özel gösterim, kentte bulunan bir alışveriş merkezindeki sinema salonunda gerçekleştirildi. Başkan Aydar, sinema salonunu kapatarak hemşerileriyle birlikte filmi izledi.
Etkinlikte konuşan Başkan Kadir Aydar, “Seçim döneminde vizyona giren Atatürk filmini birçok hemşerimizin kaçırmış olduğunu düşünerek, bu önemli filmi izlemeyen kalmasın düşüncesi ile bu etkinliği düzenledik. Bugün hepimiz siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakıp, Atatürk’ün şemsiyesi altında bir araya geldik. Atatürk, hepimizin ortak değeri ve mirasıdır. Onun hayatını ve mücadelesini bir arada izlemek, bize birlik ve beraberliğimizin önemini bir kez daha hatırlatıyor” dedi.

"Atatürk’ün ilkelerini yaşatmak en önemli görevimiz"
Atatürk’ün çok büyük bir lider olduğunun altını çizen Başkan Kadir Aydar konuşmasına şöyle devam etti:
“Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin değerlerini ve ilkelerini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak bizlerin en önemli görevlerinden biridir. Bu filmi izlerken Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar büyük bir lider olduğunu bir kez daha anladık. Onun vizyonu ve cesareti sayesinde bugün burada özgürce bir arada olabiliyoruz. Bu yüzden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve onun mirasını yaşatmak için bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz.”
Gösterimin ardından Başkan Aydar, izleyicilerle bir araya gelerek onların düşüncelerini dinledi. Vatandaşlar, Başkan Aydar’a bu anlamlı etkinlik için teşekkür ederek, Ceyhan Belediyesi’nin kültürel faaliyetlere verdiği önemin altını çizdiler.
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tarafından düzenlenen etkinlik, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, CHP Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, CHP 25. ve 26. Dönem Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Kent Konseyi Başkanı İsmail Övet, Ceyhan Muhtarlar Dernek Başkanı Eren Ulaş ile birlikte mahalle muhtarları, il ve ilçe belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve meslek odaları temsilcileri ile binin üzerinde vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.