Başkan Ataç: “Eskişehir’in toprağına değer katan üreticilerimizin daima yanındayız”

Başkan Ataç: “Eskişehir’in toprağına değer katan üreticilerimizin daima yanındayız”

Başkan Ataç: “Eskişehir’in toprağına değer katan üreticilerimizin daima yanındayız”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, tarım alanlarını ziyaret ederek üreticiler ile bir araya gelmeye devam ediyor.
Tarım emekçileri ile tarlalarında buluşan Başkan Ataç, “Tarıma ve çiftçilerimize destek vermeye devam edeceğiz. Eskişehir’in toprağına değer katan üreticilerimizin daima yanındayız” dedi. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, tarım üreticileri ile bir araya gelmeyi sürdürüyor. Başkan Ataç son olarak Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç ile birlikte, Fevziçakmak Mahallesi’nde bulunan tarım alanlarını ziyaret etti. Üreticiler ve tarım emekçileri ile bir araya gelen Başkan Ataç, tarlalarda hasadı yapılan ürünler hakkında bilgiler aldı.

“Ahmet Başkan her zaman yanımızda”
Tarla gezisinde Başkan Ataç’a eşlik eden Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, “Ahmet Başkanımız her zaman yanımızda. Birliğimize bağlı üreticiler olarak daima irtibat halindeyiz. Bünyesinde 285 üyenin olduğu ve ürettiği domatesi, dolmalık biberi Eskişehir’in ihyacını karşıladıktan sonra 12-13 vilayete gönderen bir birliğiz. Bugün de Ahmet Başkanımızı tarlalarımızda ağırlamaktan son derece mutluyuz. Üretici olarak karşılaştığımız sorunları ne zaman Ahmet Başkan ile paylaşsak, yakın ilgi gösterdi. Her zaman olduğu gibi üreticilerin yanında yer aldığı ve sorunların çözümü için çaba gösterdiğinden ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Kalkınmanın yolu üretimden geçiyor”
Eskişehir’de faaliyet gösteren üreticileri her zaman desteklediğini ve yanlarında olmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Ataç da “Ben de tarımla uğraşan bir aileden geliyorum. Tarımsal faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyorum. Kırsal alanda yapılan tarımsal ve hayvansal üretimin, ülke ekonomisindeki rolü göz ardı edilemez. Kalkınmanın yolu üretimden geçiyor. Bu sebeple de bölgemiz üreticilerinin her türlü sorununun çözüme ulaştırılması, mümkün olduğunca desteklenmesi gerekiyor. Her zaman üreticimizin emeğinin karşılığını alması gerektiğine inandım. Üreticilerin sattığı fiyat ile vatandaşın aldığı fiyat arasındaki uçurumun kapanması gerekiyor. Bu durum hem üreticimize hem de vatandaşımıza zarar veriyor. Bu uçurumu kapatmanın yolu üreticimizi desteklemekten geçiyor. Bu doğrultuda bölgemizde faaliyet gösteren üreticilerin hizmetine kazandırdığımız 2 soğuk hava deposunun yanı sıra Tarımsal Üretimde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi ile üreticilerimize katkı sağlıyoruz. Tarıma ve çiftçilerimize destek vermeye devam edeceğiz. Eskişehir’in toprağına değer katan üreticilerimizin daima yanındayız” diye konuştu.
Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Seyit Yıldızhan’ın eşlik ettiği Başkan Ataç, domates hasadı yapan tarım emekçileri ile de sohbet etti.