Başkan Altay 3. Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’nin açılışını yaptı

16.08.2024 16:16:34

Başkan Altay 3. Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’nin açılışını yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri başladı.
Kapu Camisinde kılınan Cuma namazının ardından Bedesten içerisinden Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Konya İl Müftüsü Ali Öge’nin yaptığı dua ve kesilen kurdeleyle “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri”nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, geleneksel haline gelen alışveriş günlerinin Konya ticareti için çok önemli olduğuna değinerek, her zaman esnaf ve sanatkarın yanında yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür etti.

“Bedesten hem alışverişin hem kültürün kalbi”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bedesten’in Konya’nın kalbi olduğunu belirterek, “Bedesten hem alışverişin hem kültürün kalbi. Bedesten Alışveriş Günleri ile hem Bedesten’in ticari hareketliliğini artırmayı hem de alışveriş yapan insanlarımıza bir katkı sağlamayı arzu ediyoruz. İlk yıl Bedesten ile başlamıştık sonra Türbeönü Çarşıları eklendi programımıza. İnşallah bugün lansmanını gerçekleştirdiğimiz Suriçi Çarşıları da eklendikçe bu bölgede alışveriş daha hareketli hale gelecek” dedi.

“Hepimiz Konya için çalışıyoruz”
Konya’nın Hazreti Mevlana’nın şehri olduğunu hatırlatan Başkan Altay, şunları kaydetti: “Mevlana Türbesi’ne kadar olan alanda çok ciddi bir turizm hareketi var. Gelen ziyaretçilerimiz için alışverişlerini yaparken bir taraftan da Büyükşehir Belediyesi olarak hazırladığımız etkinliklerle çocuklarının ve kendilerinin güzel vakit geçireceği ortamlar oluşturduk. Esnafımız saat 23.00’e kadar dükkanlarını açık tutacak. Böylece gün boyunca çalışan hemşehrilerimizin Cumartesi ve Pazar akşamı da gün boyunca burada alışverişlerini yapmalarını sağlamış olacağız. Biz şuna inanıyoruz; birlik ve beraberlik olmadan bir şey olmaz. Burada esnaf odaları birliğimiz, dernek başkanlarımız, siyasi partilerimiz, belediye başkanlarımız, hepimiz Konya için çalışıyoruz. Konya gün geçtikçe çok daha güzelleşiyor. Özellikle ticaretin hareketlenmesi bizim en önemli önceliğimiz. İş birliği yapan tüm esnaflarımıza, oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum, bu güzel günü duyuran basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Tüm Konyalılara iyi alışverişler, esnafımıza bol bereketli kazançlar diliyorum.”

Bedesten, 3 gün boyunca birçok etkinliğe sahne olacak
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, oda başkanları ile esnafların ve vatandaşların katıldığı açılışın ardından protokol mensupları misafirlere çorba ikram etti. Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri çerçevesinde; temsili kıyafetler ile tarihi canlandırmalar, Mehteran Topluluğu konserleri, sokak müzisyenleri, antika ürünlerin yer aldığı stantlar ve çocuk etkinlikleri ziyaretçilerle buluşacak. Program süresince ayrıca; karakalem, çini, testi, cam üfleme, ebru sanatı, tezhip, deri işleme sanatı, kaligrafi gibi sanat uygulamaları da yapılacak. Bedesten esnafının yüzde 30’a varan indirimler ile dahil olacağı 3. Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri, 18 Ağustos Pazar gününe kadar 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.