Başkan Akın’dan eğitim odaklı projelerine yakın takip

25.07.2024 16:56:57

Başkan Akın’dan eğitim odaklı projelerine yakın takip

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Evren Erbaş ile birlikte kente kazandırdığı eğitim odaklı sosyal projelere ziyarette bulundu. Başkan Çetin Akın, “Öğrencilerimizin en büyük destekçileri olmaya devam edeceğiz” dedi.
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Evren Erbaş ile birlikte okul öncesi eğitim ve üç öğün beslenme programını ücretsiz vererek Türkiye’de bir ilke imza atılan Mustafa Kemal Mahallesi ve Albayrak Mahallesi Çocuk Kültür Merkezlerini ziyaret ederek minikler ve eğitmenlerle bir araya geldi. Merkezlerde miniklerin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Çetin Akın, Albayrak Mahallesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan aşure etkinliğine de katıldı. Aşure yapımını öğrenen minikler, yaptıkları aşureleri Başkan Çetin Akın ve Başkan Yardımcısı Evren Erbaş ile birlikte süsleyerek komşulara dağıttı.

“Bu hizmetimizi diğer mahallelerimize yaymanın gayreti içinde olacağız”
Çocuk Kültür Sanat Merkezinde açıklamalarda bulunan Başkan Çetin Akın, “Türkiye’ye örnek olan projemizin ilkini Mustafa Kemal Mahallemize, ikincisini Albayrak Mahallemize kazandırdık. Mustafa Kemal Mahallesi Çocuk Kültür Merkezimizde 2 yıllık süre içerisinde yaklaşık 700 çocuğumuza hizmet verdik. Üç öğün yemeği ve eğitimi ücretsiz veriyoruz. Çocuklarımız hem eğitim anlamında hem de geleneklerimizi yaşatma anlamında çok güzel bir eğitim alıyorlar. Bu tür sosyal projeleri hayata geçirdiğimiz için mutluyuz. Bundan sonraki süreçte de bu hizmetimizi diğer mahallelerimize yaymanın gayreti içinde olacağız” dedi.

Tercih Merkezi öğrencilerin ilgi odağı
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Evren Erbaş eski belediye binasında üniversite aday öğrencilere yönelik kurulan tercih merkezi ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
Turgutlu Belediyesinin, üniversite tercihlerini yapacak olan öğrencilere yönelik hayata geçirdiği Üniversite Tercih Merkezi projesi kapsamında ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmeye devam ediliyor. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise Eski Belediye Binasında kurulan tercih merkezini ziyaret etti. İstanbul Aydın Üniversitesi tercih danışmanı, üniversite adayı gençler ve aileleri ile bir araya gelen Başkan Çetin Akın, gençlerle tercihleri ve geleceğe dair planları hakkında sohbet etti.
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, "Üniversite adayı gençlerimize tercih döneminde destek olabilmek adına kurduğumuz tercih merkezimizi ziyaret ederek gençlerimizle ve tercih danışmanımızla bir araya geldik. Gelecekleri için önemli bir adım atarak üniversite tercihlerini yapan öğrencilerimizin en büyük destekçileri olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.