Basın İlan Kurumu Kayseri Şubesi ne zaman kapanıyor?

Basın İlan Kurumu Kayseri Şubesi ne zaman kapanıyor?

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü, Kayseri Şubesi'nin de aralarında bulunduğu 13 ildeki şubelerini kapatma kararı almıştı. BİK Kayseri Şube Müdürlüğünün kapanış tarihi belli oldu.

Basın İlan Kurumu (BİK), 23 Temmuz Salı günü açıklanan karar ile aralarında Kayseri'nin de bulunduğu 13 farklı ilde şubelerini kapatma kararı almıştı. Kapatılan şubeler alfabetik sıralamayla Aydın, Balıkesir, Çorum, Denizli, Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Mersin, Sakarya, Şanlıurfa ve Ordu olarak duyurulmuştu.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürlüğünün 1 Ağustos Perşembe günü faaliyetine son vereceği öğrenildi. Basın İlan Kurumu, bu tarihten sonra Kayseri ile ilgili işlemlerini Adana Şube Müdürlüğü üzerinden yürütecek. BİK Kayseri Şubesi'ne bağlı olan Nevşehir'in Konya Şubesi'ne, Sivas'ın da Malatya Şubesi'ne bağlanacağı açıklandı.

BİK'in kararının zamanlamasının ise 24 Temmuz Basın Bayramı'nın 1 gün öncesinde yaşanması dikkatlerden kaçmadı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ, Basın Bayramı etkinliklerinde "BİK'ten Kayseri kararını gözden geçirmelerini talep ediyoruz" demişti. KGC yönetiminin, BİK Kayseri Şubesi'nin kapanmaması için temaslarda bulunduğu öğrenildi.

HABER MERKEZİ