BARÜ “Tercih ve Tanıtım Günleri” başlıyor

24.07.2024 12:40:34

BARÜ “Tercih ve Tanıtım Günleri” başlıyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından üniversite tercihi yapacak öğrencileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen “Tercih ve Tanıtım Günleri” 27 Temmuz-02 Ağustos tarihlerinde Kutlubey Yerleşkesinde yapılacak.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite tercihi yapacak öğrencilerin ve ailelerinin yanında olacak. Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, sosyal imkanları kültürel, sanatsal ve sportif imkânları hakkında bilgi vermek amacıyla Kutlubey Yerleşkesinde “Tercih ve Tanıtım Günleri” düzenlenecek. Kütüphane Fuaye alanında 27 Temmuz-02 Ağustos tarihlerinde yapılacak etkinlikte alanında uzman akademisyenler doğru tercih ve meslek tanıtımları konularında bilgiler verecek. BARÜ bünyesinde yer alan 9 fakülte, bir yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde yer alan programların da tanıtılacağı tercih günlerinde; Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından kariyer planlaması konusunda tercih danışmanlığı yapılacak.
7 gün boyunca devam edecek etkinlikte aday öğrenciler ile ailelerinin soruları cevaplandırılırken 21. yüzyıl öğrenme becerilerinden geleceğin mesleklerine kadar birçok farklı alanda sunumlar gerçekleştirilecek.
Tercih ve Tanıtım Günleri kapsamında çevrim içi seminer de düzenlenecek. İletişim Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Burak Ceylan’ın moderatörlüğünde, Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Bilge Sulak Akyüz “Tercihte Doğru Adım” ve Arş. Gör. Muhammed Enes Keskinkılıç ise “Geleceğin için Doğru Tercih” başlıklarında konuşmalar yaparak aday öğrencilere tercih edebilecekleri bölümler, iş imkânları ile üniversitedeki sosyal yaşam konularını anlatacak.