BARÜ Rektörü Uzun, Aksaray Üniversitesi Rektörü Arıbaş’ı ziyaret etti

13.09.2024 13:16:56

BARÜ Rektörü Uzun, Aksaray Üniversitesi Rektörü Arıbaş’ı ziyaret etti

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ı ziyaret ederek ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
İki üniversite arasında yapılabilecek iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında tecrübe paylaşımı yapıldı. Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl 7’ncisini uluslararası ölçekte düzenleyeceği Ar-Ge Proje Pazarı hakkında bilgilerin de aktarıldığı görüşmede, Türkiye’nin ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sağlanması yönünde iş birliği imkanları görüşüldü.
Yükseköğretim kurumlarının bulundukları yerden başlayarak bölgelerinin kalkınmasında lokomotif bir rol üstlendiğinin altını çizen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Üniversiteler ürettikleri katma değerle bulundukları bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına önemli katkılar sunmaktadır. Bartın Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi de bu noktada ihtisaslaşan yükseköğretim kurumları olarak önemli çalışmalar yapmaktadır. Bölgesel kalkınma temelinde tüm bileşenlerimizle iş birliği ve güç birliği yaparak sürdürdüğümüz çalışmalarımızda hedefimiz ülkemizin kalkınmasına değer katmaktır. Bu noktada saygıdeğer rektörümüz Prof. Dr. Alpay Arıbaş ile iki üniversitenin iş birliğinde yapılabilecekleri konusunda verimli bir görüş alışverişinde bulunduk. Ayrıca uluslararası katılımla 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde Üniversitemizde düzenlenecek Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinden bahsederek sürdürülebilir kalkınmamıza sunabileceğimiz ortak değerlerden bahsettik. Kendilerine yakın ilgileri ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Arıbaş ise her iki üniversitenin de ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında öncelikle bulundukları bölge olmak üzere ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkı sağladıklarını dile getirdi.
Ayrıca Rektör Arıbaş, farkındalığı artırarak gençlerin geleceği şekillendirecek gelişmelere odaklanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen bilim ve teknoloji etkinliklerinin önemine de değinerek “Bu tür etkinlikleri Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunma noktasında oldukça önemli buluyorum. Aksaray Üniversitesi olarak biz de ikincisini düzenlemeyi planladığımız Ar-Ge Proje Pazarı ile öğrenciler, araştırmacılar, sanayiciler ve girişimci adaylarını bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bartın Üniversitesi 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarının duyurulması ve katılımın teşvik edilmesi noktasında vereceğimiz destekle ise Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesine katkı sunmak istiyoruz. Bu düşüncelerle nazik ziyaretleri dolayısıyla Bartın Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.