Bandırma’da çöp dağları temizleniyor

Bandırma’da çöp dağları temizleniyor

Bandırma’da çöp dağları temizleniyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, kaçak moloz ve çöp dökme alanı olarak kullanılan alanda temizlik çalışması başladı.
Bandırma Levent Mahallesi ile Dutliman Mahallesi’ne giden 228. Sokak üzerine dökülen kaçak moloz ve çöpler Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyesi ekiplerinin ortaklaşa müdahalesiyle kaldırılıyor. Eti Maden İşletmelerinin şlam atık alanı olarak kullandığı ancak söz verildiği halde rehabilitasyon çalışmalarına başlanmadan vahşi depolamaya devam edildiği mevkide iki mahalleyi buluşturan anayola kaçak dökülen moloz ve çöplerle birlikte tam anlamıyla bir çevre felaketi dağ gibi büyümeye devam ediyor.
Vatandaşların ’Şlam Yolu’ olarak tanımladığı geçiş yolu üzerinde kontrolsüzce kaçak olarak dökülen molozların ve çöplerin oluşturduğu olumsuzluklar çok sayıda şikayete konu olurken ekipler çok sayıda kamyon ve iş makinesi ve ekiplerin yoğun çabaları ile moloz ve evsel atıklar bertaraf ediliyor. Edinilen bilgilere göre sürdürülecek temizlik ve rehabilitasyon çalışmalarından sonra mevcut alanda yeniden çöp ve moloz dökülmesini engelleyici ve caydırıcı yasal tedbirlerin kısa sürede gerçekleştirileceği ifade edildi.
Levent Mahalle Muhtarı Netice Yalın, "Mahallemiz sınırları içerinde bulunan yolumuz geçtiğimiz kış ayında da temizlenmişti. Muhtar olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı makamında ziyaret ettiğim sırada bu sıkıntıyı yazılı olarak bildirdim. İlgili birimler gelerek ivedilikle moloz ve çöpleri kaldırmaya başladı. Dilerim ki, vatandaşlarımız orayı kirletmez. Orası çöplük değil. Bizlerin yaşam alanlarıdır. Dutliman Yolu üzerinde de yaşayan ailelerimiz var ve onların da sağlıklı yaşamaya hakları var. Vatandaşlarımızın böyle çevreye çok fazla zarar vermemelerini rica ediyorum. Çevremizi ne kadar temiz tutarsak o kadar toplum olarak sağlıklı oluruz" dedi.