Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılı boyunca ilçe genelinde kapsamlı trafik denetimleri gerçekleştirdi. Binlerce araç ve sürücü kontrol edilirken, trafik güvenliğini tehdit eden ihlallere karşı kararlı bir mücadele yürütüldü.
Yapılan kontrollerde, 494 araçta abartılı egzoz ve çevreyi rahatsız edecek düzeyde gürültü tespit edildi. Ayrıca, 3 bin 730 sürücüye ses ve müzik cihazlarını rahatsız edici şekilde kullanmaktan cezai işlem uygulandı.
Alkollü araç kullanımına yönelik yapılan kontrollerde ise 668 sürücünün alkollü şekilde araç kullandığı belirlendi ve haklarında yasal işlem yapıldı.
Şehir içi trafik düzenini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalarda, bin 677 kamyon ve çekiciye, izinsiz indirme-bindirme ve park ihlalleri nedeniyle cezai işlem uygulandı.
Özellikle motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerde 38 bin 231 motosiklet ve motorlu bisiklet kontrol edildi. Kurallara uymadığı tespit edilen 9 bin 100 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsüne ceza kesildi.
Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin sağlanması, can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceği vurgulandı.