Balıkesir'de İmar Yolsuzluğu Operasyonu: Belediye Meclis Üyesi ve 3 Kişi Gözaltında

Balıkesir

Balıkesir'de imar yolsuzluğu iddiasıyla düzenlenen operasyonda, belediye meclis üyesi ve Balıkesirspor Başkan Yardımcısı F.G. dahil 4 kişi gözaltına alındı. Belediye, sürecin kurumsal faaliyetlerle ilgisi olmadığını açıkladı.

Operasyon ve Gözaltılar

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, imar yolsuzluğu iddiaları üzerine bir operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Balıkesirspor Başkan Yardımcısı olan F.G. gözaltına alındı. F.G., aynı zamanda belediye meclisinin İmar Komisyonu Başkanlığı görevini de yürütüyordu. Operasyonda, F.G. ile birlikte toplam 4 kişinin polis ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

Belediyenin Resmi Açıklaması

Operasyonun ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan, belediye ve iştiraki BASKİ Genel Müdürlüğü'ne yönelik operasyon iddialarına değinildi. Belediye, söz konusu adli sürecin ve emniyet birimlerince yürütülen operasyonun, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tüzel kişiliği veya BASKİ'nin kurumsal faaliyetleriyle herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kesin bir dille ifade etti.

Hizmetler Aksatılmadan Sürüyor

Açıklamada, belediyenin ve bağlı tüm birimlerin, hemşehrilere sunduğu hizmetleri aksatmadan ve normal çalışma düzeninde sürdürdüğü vurgulandı. Belediye binasında veya iştiraklerinde iddia edildiği gibi bir arama olmadığı ya da hizmetlerin aksamasına sebep olacak bir faaliyetin söz konusu olmadığı bildirildi. Kurumun adını yıpratmaya yönelik, teyit edilmemiş ve spekülatif haberlere itibar edilmemesi istendi.

Hukukun Üstünlüğü Vurgusu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili olarak yalnızca yetkili adli merciler tarafından yapılacak resmi açıklamaların dikkate alınmasını talep etti. Açıklamanın sonunda, belediye olarak hukukun üstünlüğü ve şeffaf yönetim anlayışıyla görevin başında oldukları kamuoyuna saygıyla duyuruldu.