Balıkesir’de can dostlar emin ellerde

Balıkesir’de can dostlar emin ellerde

Balıkesir’de can dostlar emin ellerde

Sokak hayvanları konusunda oldukça hassas ve özenli olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kenti sokak hayvanlarının huzurla yaşamlarını idame ettirecekleri bir hale getirecek uygulamaları sürdürüyor. Göreve geldiği günden bu yana 270 can dostun sahiplendirildiğini söyleyen Başkan Akın, “Balıkesir’de sahiplendirme seferberliği başlatalım. İmkânı olan tüm hemşehrilerimi can dostlara yuva olmaya davet ediyorum” dedi.
Her daim can dostların yanında yer alarak yaşamlarını iyileştiren ve konforunu artıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İvrindi Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Ovaköy Sokak Hayvanları Bakımevi, Bandırma, Edremit ve Altıeylül ilçelerinde bulunan Sokak Hayvanları Tedavi Merkezleri’nde can dostların bakım ve tedavileri özenli bir şekilde uzman kadroyla gerçekleştiriliyor.

270 sokak hayvanı yeni yuvalarına kavuştu
Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda oldukça hassas olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın göreve geldiği günden bu yana Büyükşehir Belediyesi barınaklarından 270 can dost sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuştu. Yine bu süreçte 2 bin 778 can dostun tedavisini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 339’unu aşıladı, 2 bin 303’üne de kısırlaştırma işlemi yaptı. Bunun yanı sıra son 3 buçuk aylık süreçte Vetbüs ve Vetbulans ile şehrin dört bir yanına giderek sokaktaki can dostların imdadına koşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 200 can dosta kuduz aşısı, 426’sına iç-dış parazit ilaçlama, 20 ultrason uygulaması ve 300 tedavi, bin 100 acil müdahalede bulundu. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca sokaktaki can dostların beslenmesini üstlenen 3 binin üzerinde hayvansevere de 20 ton mama desteğinde bulundu.
Başkan Akın, “Belediye başkanı olarak sokakta yaşayan can dostlarımıza karşı sorumluluklarımın farkındayım. Onların huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için doğayla barışık uygulamaları destekliyorum. 3 buçuk ayda 270 can dostumuzu sahiplendirdik. Balıkesir’de sahiplendirme seferberliği başlatalım. İmkânı olan tüm hemşehrilerimi can dostlara yuva olmaya davet ediyorum. Her biri bizlere Yüce Allah’ın emanetidir. Onların yaşamlarını iyileştirecek tüm uygulamaları hayata geçireceğiz. Devlet eliyle üretim durdurulsun, ticareti yasaklansın. Bizler belediyeler olarak kısırlaştırır, aşılar ve yerinde yaşatırız” ifadelerini kullandı.