Bakan Koca’dan yerli aşıya davet: Kendi aşımızın ortaya çıkması için gönüllü olalım

Bakan Koca’dan yerli aşıya davet: Kendi aşımızın ortaya çıkması için gönüllü olalım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen yerli aşı için çağrıda bulundu. Bakan Koca 2 doz aşı olan vatandaşlardan 3. doz hatırlatma aşısında TURKOVAC’ı tercih etmelerini istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca açıklamasında salgın için en güçlü silahın artık kapanmalar değil aşı olduğuna dikkat çekti. Koca, şu an aktif vakaların yaklaşık yüzde 40’ının 23 yaş altı vatandaşların oluşturduğunu hatırlatarak, Aşı programımızda da bir miktar yavaşlama hissedilir hale geldi. Aşıların etkililiği ve hastaneye yatışları azalttığı tartışmasız bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır. Aşı olarak toplum bağışıklığını elde etmeli ve salgının seyrine dur demeliyiz. Yakında yaşanmaya başlayan hareketlilik sebebiyle özellikle üniversite öğrencilerimizi acilen aşı olmaya ve aşılarını tamamlamaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Kendi aşısını üreten ülke olmanın önemini vurgulayan Bakan Koca yerli aşıya davet ederek,

“Kendi aşımız kendi gücümüzdür. Turkovac aşımızın diğer aşılar üzerine hatırlatma dozu olarak uygulandığı bir faz 3 çalışması devam etmektedir. Bu çalışma tamamlandığında acil kullanım için onaylanabilecek ve yaygın kullanım için seri üretime geçilerek kendi aşımız devreye girecektir.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakan Koca Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla aşı çağrısını yenileyerek, “Kendi aşımızın kullanılması için iki doz aşısını olmuş kişilerin Turkovac aşı hatırlatma dozu çalışmasına katılmasına ihtiyaç var. Kendi aşımızın ortaya çıkmasında ben de varım diyen tüm gönüllülerimizi çalışmaya katılmaya davet ediyorum. Başvuru enabız.gov.tr- Alo 184.” Şeklinde konuştu.

 

Haber: Rabia Bahçeci