Tarih: 18.08.2024 21:46

Bakan Yumaklı: “Tehlike arz eden herhangi bir durum yok”

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelindeki 5 yangından birinin kontrol altına alındığı belirterek, “Şu anda tehlike arz eden herhangi bir durum yok” dedi.
Ülke genelinde çıkan orman yangınlarını yerinde inceleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son olarak Muğla’nın Ula ilçesinde çıkan orman yangınını yerinde inceledi. Ula Yangın Yönetim Merkezi’ne gelen Bakan Yumaklı, yaptığı basın açıklamasında yangınların enerjilerinin büyük oranda düşürüldüğünü ifade ederek, “Şu anda tehlike arz eden herhangi bir durum yok” dedi.
Ülke genelindeki 5 büyük yangından Uşak Eşme yangınının kontrol altına alındığını ifade eden Bakan Yumaklı, “5 yangının aktif olarak devam ettiğini söylemiştim. Arkadaşlar müdahalelere devam ediyorlar. Farklı yollardan ulaşarak, yollar açarak, birbiri peşine hortumlar ekleyerek buralara ulaşıyorlar. Müdahaleler devam ediyor. Bu gece boyunca da devam edecek. Tehlike arz eden herhangi bir durum yok. Aydın Bozdoğan‘daki yangınla alakalı da arkadaşlarımız bütün gece müdahalelerine devam ettiler ve biraz önce biz keşiften döndük. Tekrar son haline baktık. Herhangi bir problem kalmamış görünüyor ve çok büyük oranda kontrol edildi. Yatağan’daki yangın içinde şu anda herhangi bir yerleşim yeri tehlikesi olmadığını söylemek istiyorum. Ula için gün boyu 11 uçak, 7 helikopter ve 210 personel sevk edildi. Yatağan’ın bir farkı var. Orası biraz daha yerleşim yerlerine yakın olduğu için Nebiköy, Kayırlı ve Ramada bu üç köyde 58 ev tedbiren tahliye edildi. Bir risk yok ancak yine de tedbirli olmakta fayda var. Bir bölümü itibari ile bazı yolların kapatılması söz konusu olmuştu ama akşam rahatlayınca bu yollarda açılmış oldu” dedi.

“241 yangın kontrol altına alındı”
Perşembe gününden bu yana çıkan 247 orman yangınından 241’inin kontrol altına alındığını belirten Bakan Yumaklı, “Perşembe günü sabah o televizyon programındaki ikazımızdan sonra bu ana kadar ne oldu ben bir toplam bazı bilgiler vermek istiyorum. O günden bugüne kadar yani Perşembe günü sabahtan bu saate kadar 109’u orman yangını, 138’i kırsal yangın, 247 toplam yangına müdahale edildi. Bunlardan 241’i kontrol altına alındı. Bu süre içerisinde toplamda 241 yangını kontrol altına almak için bizlere destek olan valiliklerimiz, yerel yönetimlerimiz belediyelerimiz, kamu kurumlarımız, vatandaşlarımız, her kimler varsa hepsine çok teşekkür ediyorum. Hep söyledim yine tekrar edeyim, bu süre içerisinde bizim ikazlarımıza uyup tedbir alan ve hakikaten hassasiyet göstererek bizlere yardımcı olan bizlerden de dualarını esirgemeyen vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Şu an için bizi endişeye sevk edecek herhangi bir yangımız yok. Ancak müdahalesi devam eden, enerjisi düşmüş büyük oranda kontrol altına alınmış ya da belli oranda yarına kadar müdahaleleri ile iyileşmeyi sağlayacak ve bizlere de güzel haberler verecek olan sonuçları paylaşacağımız yangınlar mevcut. Umuyorum ve diliyorum ki önümüzdeki pazar gününe kadar Meteoroloji Genel Müdürlüğü’müzün bizlere olan uyarılarını hepimiz dikkate alırız. Hep söylüyoruz mümkün olduğu kadar kapalı alanların dışında aleve ateşe sebep olabilecek herhangi bir şey yapmayız. 15 Eylül’e kadar dediğim gibi bütün ilgili kurumlar başta Orman Genel Müdürlüğü’ümüz olmak üzere alarm durumunda. Diliyorum hiç bunlara gerek kalmasın. Bu vesileyle bu yangınlardan bir şekilde zarar gören hatta hani evini terk edip daha sonra geri gelmiş olsa bile bir şekilde bunlardan etkilenmiş olan vatandaşlarımıza da şimdiden tekraren geçmiş olsun diliyorum” şeklinde konuştu.
Yangınların çıkış nedenleri ve şüphelilere yönelik herhangi bir net bilginin olmadığını vurgulayan Bakan Yumaklı, “Kesinleştirmediğimiz ya da bizim net bilgimiz olmayan yangın çıkış sebebiyle ilgili herhangi bir bilgi vermiyoruz. Çünkü bununla ilgili kolluk güçlerimiz, valilerimiz zaten araştırmalarını yapıyorlar. Onlarla ilgili de açıklamalarını yapıyorlar. Zaman zaman İçişleri Bakanlığımız bu açıklamayı yapıyor. Şu an için benim size söyleyebileceğim elimde net bir bilgi yok” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB