Bakan Yumaklı Manisa’da üzüm hasat etti

3.08.2024 16:21:53

Bakan Yumaklı Manisa’da üzüm hasat etti

Manisa’da üzüm hasat törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İklim şartları beklediğimizin üzerinde bir rekolte gelmesine engel olmuş oldu. Ama geçtiğimiz yıldan kesinlikle kötü değil” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde üzüm hasadına katıldı. İlk olarak çiftçilerle sohbet eden Bakan Yumaklı eline bağ makası alarak üzüm hasat etti. Hasat töreni ardından konuşan Bakan Yumaklı, rekoltenin geçtiğimiz yıla göre yüksek olduğunu belirterek, “Bugün Manisa’da Manisa’nın alameti farikası Sultani çekirdeksiz üzümünün organik olarak üretilen bir bağında sembolik olarak da olsa bir açılışı yapmış olduk. Ama aslında mevsimlerin öne gelmesiyle beraber bizim 15 gün sonra başlamasını beklediğimiz hasatta herhalde bugünlerde başlamış olacak inşallah. Manisa izinde birinci malumunuz ama ondan çok daha önemli özellikle bu Sultaniye üzümünün ihracat potansiyeli. Hakikaten çok ciddi bir şekilde talep gören bir ürün. Geçtiğimiz yıl 500 milyon dolar civarında bir ihracat rakamı oldu. Rekolteyle alakalı, bu yılın geçtiğimiz yıldan çok farklı olmayacağını değerlendiriyoruz açıkçası. Biraz daha iyi ama iklim şartları beklediğimizin üzerinde bir rekolte gelmesine engel olmuş oldu. Ama geçtiğimiz yıldan kesinlikle kötü değil. Ben şimdiden burada üretim yapan bütün üreticilerimize hayırlı, uğurlu, bereketli olmasını diliyorum. Hem buradaki üreticilerimize hem Manisa’daki bütün üreticilerimize Türkiye’deki bütün üreticilerimize geçmiş ve bundan sonra olacak hasat dönemindeki ürünler için bolluk, bereket ve bol kazanç diliyorum” ifadelerini kullandı.
Bakan Yumaklı’ya çiftçiler tarafından bağ araç ve gereçlerin bulunduğu tablo hediye edildi.
Bakan Yumaklı’nın hasat programına, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ve çiftçiler katıldı.