Bakan Kurum, Asrın İnşa Seferberliğini Hatay'da Anlattı

Bakan Kurum, Asrın İnşa Seferberliğini Hatay

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 27 Aralık'ta 455 bin afet konutunun teslim töreni öncesi Hatay'da açıklamalarda bulundu. İlk sosyal konut kuraları 29 Aralık'ta Adıyaman'da çekilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 27 Aralık Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek 455 bininci afet konutunun teslim töreni öncesi Hatay’da canlı yayına katıldı. Bakan Kurum, 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği Yüzyılın Konut Projesi kapsamında deprem bölgesine özel kontenjan ayrılacağını belirtti.

İlk Kuralar Adıyaman'dan Başlıyor

Bakan Kurum, "29 Aralık’ta ilk kuramızı Adıyaman’daki konutlar için çekeceğiz. İlk teslimatlarımızı da Mart 2027’de dedik ama 2026 yılı içerisinde teslim edeceğimiz konutlar var" dedi. Deprem bölgesinden başlayacak kuraların mart ayına kadar devam edeceğini ifade etti.

Hatay'ın Sembolleri Yeniden Hayat Buluyor

Hatay’ın önemli sembollerinden Habib-i Neccar Camisi ve Kurtuluş Caddesi ile ilgili konuşan Bakan Kurum, "Habib-i Neccar Camisi’nin restorasyonunu, Konya Büyükşehir Belediyemiz yaptı ve inşallah cumartesi günü ibadete açacağız. Artık ezan sesleri bir daha dinmemek üzere Hatay’ımızda yankılanacak" dedi. Kurtuluş Caddesi'nin aydınlatma töreninin de Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağını ve "Yeniden Hatay’ın o ışıkları bir daha sönmemek üzere yanacak" sözleriyle duyurdu.

455 Bin Konutun Dağılımı Açıklandı

Bakan Kurum, cumartesi günü ulaşılacak konut sayılarını açıkladı. Hatay’da 153 bin 755, Malatya’da yaklaşık 80 bin, Kahramanmaraş’ta 74 bin, Adıyaman’da 43 bin, Gaziantep’te 31 bin konutun teslim edileceğini belirtti. Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Kilis, Tunceli, Kayseri, Sivas ve Bingöl ile birlikte toplam 455 bin konutun depremzedelere ulaştırılacağını ifade etti.

Yüzyılın Konut Projesi'nde Deprem Bölgesine Öncelik

500 bin sosyal konut projesi kapsamında Hatay'a 33 bin 289 konut yapılacağını açıklayan Bakan Kurum, bunların 6 bin 800'ünün Antakya ve Defne'de olacağını söyledi. Hassa, İskenderun, Reyhanlı ve Kırıkhan'da da sosyal konut inşaatlarının başladığını müjdeledi. Deprem bölgesindeki diğer illere de talep doğrultusunda kontenjan ayrıldığını belirtti.