Bakan Kurum: "Mazlum Coğrafyalara Uzanacak, Suriye ve Gazze'deki Kardeşlerimizin Yanında Olacağız"

Bakan Kurum:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da medya temsilcileriyle bir araya gelerek afet konutları ve kentsel dönüşüm projelerini anlattı. Bakan Kurum, deprem bölgesindeki tecrübeyi tüm Türkiye'ye ve mazlum

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da medya temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Kurum, "Mazlum coğrafyalara uzanacak, Suriye’deki, Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi.

Asrın İnşasının Perde Arkası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 27 Aralık Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek 455 bininci afet konutunun teslim töreni öncesi Hatay’da medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Deprem Bölgesinden Türkiye'nin İstikbaline

Tamamlanan asrın inşa faaliyetlerini il il görselleriyle anlatan Bakan Kurum, "Asrın inşasına, ‘deprem bölgesinin ayağa kalması Türkiye’nin istikbalidir’ gözüyle baktık. Tüm bu çalışmaların yanında, asrın inşasının perde arkasında dev bir ekibin emeği var. Son hak sahibi vatandaşımızın da anahtarını teslim ederek annelerimizin sevinciyle, çocuklarımızın neşesiyle, büyüklerimizin duasıyla, yarın ‘asrın inşası Türkiye’nin başarısı’ diyeceğiz.

Yeni Hedef: 81 İl ve Mazlum Coğrafyalar

Şimdi de durmuyoruz, geriye yaslanmıyoruz, ‘bitti’ demiyoruz. Deprem bölgesindeki bu birikimi, tecrübeyi 81 ile 500 bin sosyal konutla, kentsel dönüşüm projeleriyle daha da hızlandıracağız. Mazlum coğrafyalara uzanacak Suriye’deki, Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi.