Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin ihracat rekorlarını yenilemeye devam ettiğini belirterek, "Mal ve hizmetler ihracat toplamımız 400 milyar dolara ulaştı. Türkiye artık 400 milyar dolar ihracatı olan ülkeler ligine yükselmiş oldu" dedi.
İstanbul'da düzenlenen Dünya Halı Fuarı'nın açılışında konuşan Bakan Bolat'a, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin eşlik etti. Bolat, "Dünyada halı üretim ve ihracatında 2'nci sıradayız" ifadesini kullandı.
Bakan Bolat, sektörel performansı rakamlarla paylaştı: "2025'i tekstil ve giyim sektörümüz yaklaşık 31 milyar dolarlık ihracatla, halı sektörümüz ise 2,9 milyar dolarla kapattı. Tekstil ve giyim sektörü bizim için çok önemli."
İhracattaki rekor artışın detaylarını aktaran Bolat, "Aralık ayında 26 milyar 434 milyon dolarla 102 yıllık Cumhuriyet tarihinin aylık rekoru kırıldı. Toplamda 273,4 milyarlık mal ihracat rekoruna ulaştık. Hizmetlerde ise 123 milyar doları aşacağız. Toplamda 396,5 milyar dolara ulaştık. Mal ve hizmet ihracatında 17,5 milyar dolar artış sağladık" şeklinde konuştu.
Bakanlık olarak sektöre desteğin süreceğini vurgulayan Bolat, istihdam teşviklerini artırdıklarını duyurdu: "Bu yıl istihdam desteği olarak ticaret bakanlığımız tarafından istihdam başına 3 bin 500 lira destek vereceğiz. Geçen yıl 2 bin 500 lira olarak başlattığımız bu desteği bu yıl arttırdık."