AYHAN AVCI’NIN SEZON HAKKINDA DÜŞÜNCELERİ

AYHAN AVCI’NIN SEZON HAKKINDA DÜŞÜNCELERİ

Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bellona Kayseri Basketbol’da Ayhan Avcı, oynadıkları bu sezonun bütçe ve başarı oranına bakıldığında kendileri açısından başarılı olduğunu söyledi.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bellona Kayseri Basketbol’un Antrenörü Ayhan Avcı, oynadıkları sezonu değerlendiriken bütçe ve başarı oranına göre kıyas yaptı. 

Ligde normal sezonun bitimine 5 hafta kaldığını anımsatan Avcı, "Lig, bu yıl son 10-15 sezondur görülmemiş bir çekişmeye sahne oluyordu. Ligin beşincisi ile on birincisi arasında sadece 3 galibiyet fark var. Bu yıl da geçmiş sezonlar gibi maddi yatırımımız söz konusu olmadı. Tahminim kulübümüz tüm borçlarını bu sezon sonu itibariyle sonlandıracak ve önümüzdeki yıldan itibaren yine her kulvarda başa oynayan bir yapıya kavuşacaktır. Bu konuda yönerticilerimizinde düşüncelerinin olduğunu düşünüyorum. Zaten maddi yatırım yapıldığında Türkiye ve Avrupa’daki başarılarımızın ne kadar büyük olduğunu daha öncesinde gösterdik.  Üç sezondur istenilen noktalarda olamamayı, daha ileri gidebilmek için biraz geriye adım almak olarak görmek lazım. Son 10 yılda 3 Avrupa ikinciliği kazanmış, 1 Türkiye Kupası finali, 1 play-off finali, 2 Avrupa Kupası yarı finali ve en önemlisi 1 kez Avrupa Ligi çeyrek finali oynayabilmiş, Türkiye’nin Fenerbahçe ve Galatasaray ile beraber Avrupa’da marka olmuş bir takımından bahsediyoruz. ”