Aydın’daki CHP’li Belediye Başkanları Kuşadası’nda bir araya geldi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifa edip Söke, Yenipazar ve Sultanhisar Belediye Başkanları ile AK Partiye katılmasının ardından, CHP Aydın’da toplantılarını yoğunlaştırdı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in öncülüğünde ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya belediye başkanları eksiksiz katıldı. Toplantıya İl Başkanı Hikmet Saatçi ile Milletvekili Evrm Karakoz da iştirak etti.
Kuşadası Belediyesi’nde Başkan Ömer Günel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Bozdoğan Belediye Başkanı Mehmet Galip Özel, Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik katıldı.
Başkanlık makamındaki toplantıda, güncel siyasi konuların ele alındığı belirtilirken buradaki görüşmenin ardından Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve CHP’li belediye başkanları daha sonra CHP Kuşadası Gençlik Kolları’nın genişletilmiş örgüt toplantısına katıldı. Toplantı başlamadan önce Başkan Ömer Günel ve diğer CHP’li belediye başkanları, partili gençlere hitaben konuşma yaptı. Ardından gençlik kolları üyelerinden gelen soruları yanıtladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçişini "Maalesef son günlerde CHP gibi Türkiye’nin kurucu partisine yakışmayan gelişmeler yaşadık" diyerek partililere CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçmeleri yönünde baskı yapıldığı iddia etti. Başkan Saatçi, sonuna kadar partililerinin arkasında olacaklarını da belirtti.
"Dik durmalıyız"
Daha sonra konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, siyasi mücadelenin öneminden söz ederek "Bir dava çıkarlarla değil, inançla, adaletle ve onurla büyür. Bu yüzden her birimizin dik durması, vicdanını ve aklını satmaması gerekir. Bu dava çıkarlarla değil, cesaretle, onurla, emekle ve inançla büyür. Bunun yerine çıkarlarının peşine gidenlerle CHP’lilerin işi yoktur" diyerek isim vermeden CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçoğlu’nu 344 bin oyu gasp etmekle suçlayarak en büyük umudunun gençlik olduğunu söyledi.