Aydın'da ikamet izinli yabancı sayısı arttı, Suriyeli sayısı azaldı

Aydın

Aydın'da Şubat ayında ikamet izinli yabancı sayısı %2 artarak 9 bin 678'e yükselirken, Geçici Koruma Statüsü'ndeki Suriyeli sayısı %1 düştü.

Yabancı Nüfusta Artış Trendi

Aydın'da ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı Şubat ayı içerisinde belirgin bir artış gösterdi. 8 Şubat 2026 tarihinde 9 bin 538 olan bu sayı, 26 Şubat 2026 itibarıyla yaklaşık yüzde 2 oranında artarak 9 bin 678'e yükseldi. Bu da kentte Şubat ayı içerisinde 140 kişilik bir artış anlamına geliyor.

Geçici Koruma Statüsünde Düşüş

Öte yandan, Geçici Koruma Statüsü kapsamında bulunan Suriyeli sayısında tersi bir eğilim gözlemlendi. 8 Ocak 2026 tarihinde 6 bin 876 olan Suriyeli sayısı, 26 Şubat 2026 tarihinde yüzde 1 oranında bir düşüşle 6 bin 792 oldu.

Nüfus Dinamiklerindeki Değişim

Özellikle yaz aylarında nüfus hareketliliği yaşayan 1 milyon 172 bin 107 nüfuslu Aydın'da, bu veriler yabancı nüfusun bileşimindeki değişime işaret ediyor. İkamet izinli yabancılardaki artışa karşın, geçici koruma altındaki Suriyelilerin sayısında hafif bir azalma kaydedildi.