Tarih: 15.10.2024 15:00

Aydın-Denizli otoyolu 17 Ekim’de trafiğe açılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamının 17 Ekim’de araç trafiğine açılacağını duyurdu. Bakan Uğurlu, “Toplam 163 kilometrelik otoyol projesi ile Aydın ve Denizli arasında 2 saat süren yolculuğun 55 dakikaya düşecek. Yıllık toplam 5,3 milyar lira tasarruf sağlayacağız.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun 70 kilometrelik kesiminin 17 Ekim’de hizmete açılacağını duyurdu. Aydın ve Denizli illerinin Ege, Akdeniz ve İç Anadolu arasında ulaşımı sağlayan karayolu koridorunda bulunduğunu belirten Uraloğlu, "Bölgedeki ticari ve turistik trafiğin geçiş noktası olan bu güzergah, İstanbul-İzmir ve İzmir-Aydın Otoyolları ile büyük bir güç kazandı. Aydın-Denizli Otoyolu ile Kapıkule’den başlayarak İstanbul üzerinden Marmara ve Ege’yi geçip Akdeniz’e uzanan kesintisiz otoyol hattının bir halkasını daha hizmete açıyoruz." ifadelerini kullandı.

Otoyol 163 Kilometre Uzunluğunda
Aydın-Denizli Otoyolu’nun 93 kilometrelik kesiminin 2023 yılında trafiğe açıldığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, açılışını gerçekleştirecekleri 70 kilometrelik kesiminde çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Hizmete açacakları kesimin Aydın-Denizli Otoyolu kavşağından başlayıp Kuyucak kavşağında sonlandığını belirten Uraloğlu, “Otoyolun tamamı 6 şeritli 140 kilometre ana yol ve 4 şeritli 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplamda 163 kilometre uzunluğunda inşa edildi. Aydın Çevre Yolu Otoyol Kavşağı’ndan başlayıp Dalama üzerinden Yenipazar’a, Büyük Menderes Nehri’nin ise güneyinden geçerek Kuyucak ilçesine ulaşıyor. Karapınar’ın kuzeyinden Azizabat ve Yamalak yerleşkelerinin güneyinden devam eden otoyol, D-320 Aydın-Denizli Devlet Yolu’na paralel olarak Sarayköy’ün güneyinden geçiyor. Kumkısık mevkiinde D-320 Devlet Yolu’nun kuzeyine geçtikten sonra, otoyol Denizli’yi çevreleyerek Çeltikçi, Korucuk ve Kocadere istikametinde ilerleyip Kocabaş mevkiinde sonlanıyor.” açıklamasında bulundu.

Seyahat Süresi 55 Dakikaya İniyor
Aydın ve Denizli arasında D-320 Devlet Yolu üzerinden 11 ilçe ve 46 adet sinyalize kavşak geçerek trafik şartlarına göre 1,5 ila 2 saat süren yolculuğun, otoyol sayesinde 55 dakikaya ineceğini açıklayan Uraloğlu, "Bu, bölge halkı için önemli bir zaman tasarrufu anlamına geliyor. Denizli Batı Çevreyolu Kavşağı Kumkısık ile İzmir Merkezi Liman Kavşağı arasındaki 220 kilometrelik otoyol, 1 saat 40 dakikaya inecek, böylece Aydın’dan Denizli’ye devlet yolu üzerinden ulaşım süresi, otoyol tamamlandığında İzmir’den Denizli’ye ulaşım süresine eşit olacak." şeklinde konuştu.

5,3 Milyar Lira Tasarruf Sağlanacak
Bakan Uraloğlu, otoyolun ekonomik ve çevresel faydalarına da değinerek, "Aydın-Denizli Otoyolu ile zamandan 4,5 milyar lira, akaryakıttan ise 800 milyon lira tasarruf edeceğiz. Yıllık 5,3 milyar liralık tasarruf sağlanacak. Ayrıca yıllık karbon emisyonunu 61 bin ton azaltarak çevreye de önemli bir katkı sunacağız." dedi.

Turizm Merkezlerine Ulaşım Kolaylaşacak
Otoyolun hizmete girmesiyle Denizli’den İzmir Limanı’na sanayi ve tarım ürünlerinin daha hızlı taşınacağını belirten Uraloğlu, "Pamukkale, Efes, Didim ve Kuşadası gibi turizm merkezlerine ulaşım kolaylaşacak. Böylece bölgenin turizm potansiyeli daha da artacak." dedi.

İzmir-Antalya Yolculuğu 3-3,5 Saate İnecek
Aydın-Denizli Otoyolu kesiminin ardından sonraki etaplarda yapılacak olan Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyolları tamamlandığında, İzmir ile Antalya arasındaki 580 kilometrelik devlet yolunun 440 kilometrelik otoyol ile değiştirileceğini kaydeden Uraloğlu, "Böylece İzmir’den Antalya’ya ulaşım süresi 6-7 saatten 3-3,5 saate düşecek, iki büyük turizm merkezi birbirine daha da yakınlaşacak." ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB