Tarih: 06.08.2024 11:32

Avrupa’nın kasko engeline yerli çözüm

Facebook Twitter Linked-in

Her yıl memleketine gelerek Türkiye’yi baştan başa dolaşan ve ekonomik katkıda bulunan binlerce gurbetçi, Avrupa’daki sigorta şirketlerinin yeni engelleriyle karşılaşırken, Türkiye’deki sigorta şirketleri ise bu duruma karşı alternatif yöntemler geliştirdi.
Uçak fiyatlarının yüksek olması ve bagaj kilogram limitlerinin kısıtlayıcılığı nedeniyle araçlarıyla Türkiye’ye gelmeyi tercih eden gurbetçiler, Avrupa’daki bazı sigorta şirketlerinin Türkiye’yi kasko ve ’Yeşil Kart’ kapsamlarından çıkarmasıyla büyük bir riskle karşı karşıya kalıyorlar. Adeta ’vatanınıza gitmeyin’ mesajı verilircesine yapılan bu uygulamalar, gurbetçilerin Türkiye’ye olan maddi katkılarını engellemeye yönelik bir girişim olarak değerlendiriliyor.
Bu durumu fark eden Türkiye’deki bazı sigorta firmalarının alternatif yöntemler geliştirdiğini söyleyen Gurbet Kasko kurucusu Abdulcelil Alkış, "Bizler her zaman gurbetçilerimizin yanındayız. Avrupa’daki bazı sigorta şirketlerinin uyguladığı bu engellemelerle karşılaşan tüm vatandaşlarımıza hem zorunlu trafik sigortası hem de kasko konusunda 1 aylık ve 3 aylık seçeneklerle durum hakkında bilgilendirmeler yaparak anlaşma yaptığımız sigorta şirketleri üzerinden hizmet vermeye hazırız. Gurbetçilerimizin gönül rahatlığıyla Türkiye’ye gelmesini istiyoruz" dedi.
Özellikle yaz aylarında memleketlerine gitmek isteyen gurbetçilere yönelik bu çözümlerle, Avrupa’daki sigorta engellerine karşı bir alternatif sunduklarını kaydeden Alkış, şu bilgileri verdi: "Gurbetçilerimizin Türkiye’de güvenle seyahat edebilmesi için her türlü desteği sağlıyoruz. Avrupa’daki sigorta şirketlerinin Türkiye’yi kapsam dışı bırakma girişimleri, bizim kararlılığımızı artırıyor. Gurbetçilerimizin memleket hasretini gidermeleri ve Türkiye’deki seyahatlerini güvenle yapabilmeleri için yanlarındayız."
Avrupalı sigorta şirketlerinin uyguladığı bu engellerin, Türkiye’ye olan maddi katkıyı engellemeye yönelik bir girişim olarak değerlendirildiğini belirten Abdulcelil Alkış, gurbetçilerin bu tür engellerle karşılaşmadan Türkiye’ye gelmelerini sağlamak için çalışmalara devam edeceklerini vurguladı. Alkış, "Gurbetçilerimizin yanındayız ve onların memleket hasretini güvenle gidermeleri için ’www.gurbetkasko.com’ üzerinden yapacakları başvurudan sonra her türlü desteği sağlamaya hazırız" ifadelerini kullandı.
Gurbetçilerin, ’Gurbet Kasko’nun sunduğu 1 aylık ve 3 aylık trafik sigortası ve kasko seçenekleriyle güvenli yolculuk imkanı bulduğu, Türkiye’deki seyahatlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebildikleri ifade edildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB