ATÜ’de rektörlük devir-teslim töreni gerçekleştirildi

19.08.2024 15:13:40

ATÜ’de rektörlük devir-teslim töreni gerçekleştirildi

Resmi Gazete’de 16 Ağustos 2024’te yayımlanan atama kararına göre Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Adnan Sözen, gerçekleştirilen devir-teslim töreniyle görevi Prof. Dr. Mehmet Tümay’dan teslim aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Resmi Gazete’nin 16 Ağustos 2024 tarihli 32634 sayısında yayımlandığı üzere; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince yapılan atama ile ATÜ Rektörlüğü görevine Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Sözen atandı.
Rektörlük makamında yapılan törende Prof. Dr. Tümay, ATÜ’de görev yaptığı 8 yılda üniversiteyi akademik olarak iyi yerlere getirdiklerini belirterek yeni Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen’e hayırlı olsun temennisinde bulundu. Tümay, Rektör Sözen’e hitaben, “Sizin gibi değerli bir hocamızın buraya atanmasından dolayı çok mutlu olduk. Üniversitemiz emin ellere emanet. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.
Törende bir konuşma yapan Rektör Sözen, bu atanma vesilesiyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a, YÖK üyelerine ve Denetleme Kurulu Üyelerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Rektör Prof. Dr. Sözen, Prof. Dr. Tümay’a üniversitemize sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek, “Bu emaneti sizden devralıyorum. Sizin 8 yıldır yaptıklarınıza katma değerler katarak üniversitemizi daha yükseklere çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız. Bu vesileyle her zaman desteklerinize ihtiyacımız var. Elimizden geldiğince uluslararası tanınırlığını artırmaya çalışacağız. Gazi Üniversitesi’nde 37 yıldır kazandığım birikimi ve akademik misyonumu buraya ve Adana’ya vermeye gayret edeceğim. Programa katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Tümay, ATÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen’e, üniversite rozetini taktı ve rektörlük cübbesini giydirerek kendisine çiçek takdiminde bulundu. Ardından yeni Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen ise Prof. Dr. Mehmet Tümay’a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.