ATO’dan dev anlaşmaya ev sahipliği

28.08.2024 14:16:45

ATO’dan dev anlaşmaya ev sahipliği

Ankara Ticaret Odası (ATO), Master Builders Solutions firmasının MBT Teknik Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (MBT Tech) yüzde 51’ini satın almak üzere yaptığı törene ev sahipliği yaptı.
Master Builders Solutions, MBT Teknik Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (MBT Tech) yüzde 51’ini satın almak üzere Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) anlaşma imzaladı. ATO’da düzenlenen programa ATO Başkanı Gürsel Baran, Master Builders Solutions CEO’su Boris Gorella ve MBT Teknik Yapı Kimyasalları Kurucu Ortaklarından Beran Beran katıldı.

“2023 yılında üretimde yaşanan büyüme yüzde 9’dur”
Türkiye’de yapı kimyasalları üretmek amacıyla MBT Tech’i kurduklarını dile getiren ATO Başkanı Gürsel Baran, “Türkiye’de konut ve altyapı yatırımları ile hızla gelişen inşaat sektöründe kullanılan yapı kimyasalları ürünleri gelişen teknoloji ve yeniliklerle inşaat sektörüne hız ve uygulamada pratiklik sağlamaktadır. Ülkemizde yapı kimyasalları sanayi üretimi istikrarlı ve kademeli bir büyüme ile ilerlemeye devam etmektedir. 2023 yılında üretimde yaşanan büyüme yüzde 9’dur ve üretici firma sayısı 370’e çıkmıştır. Sektörün iç pazar talepleri 8 milyon tonun üzerine çıkarak büyüme hızı her yıl artmaya devam ediyor” diye konuştu.

“Türkiye’nin ihracatı yüzde 7,8 artarak 911 milyon dolara yükselmiştir”
Yapı kimyasalları sektöründe Türkiye’nin dış ticaret alanında önemli bir üretici ve ihracatçı ülke haline geldiğini ifade eden Baran, “İlk 10 ihracat pazarına, geçen yıl 470,7 milyon dolar sektör ihracatı gerçekleşti bu sayı toplam ihracat pazarının yaklaşık yarısını oluşturmakta. 2023 yılında dünya ihracatındaki düşüşe rağmen Türkiye’nin ihracatı yüzde 7,8 artarak 911 milyon dolara yükselmiştir. Böylece Türkiye yapı kimyasalları ihracatının dünya pazarları içindeki payı da yüzde 2,09’dan yüzde 2,28’e yükselmiştir” şeklinde konuştu.
Düzenlenen imza törenini yolculuklarında önemli bir dönüm noktası olarak tanımlayan Master Builders Solutions CEO’su Boris Gorella ise, “Dağıtım şirketleri Nanotek ve Aykimtaş ile yapı kimyasalları pazarında çok başarılı olan MBT Tech’in hissedarları ile bu fırsatı değerlendirebildiğimiz için çok memnunuz. Yapı Kimyasalları tedarikçisi olarak MBT Tech ile bir araya gelmek Ferizli’deki modern üretim tesisinin ürün yelpazesini yapı kimyasallarını da kapsayacak şekilde genişletmek açısından bizim için mükemmel bir uyum” ifadelerini kullandı.