Atık tahtaları maketten eserlere dönüştürüyor

Atık tahtaları maketten eserlere dönüştürüyor

Atık tahtaları maketten eserlere dönüştürüyor

Erzincan’da hobi olarak başladığı maket yapımında şimdi atık tahtaları şahesere dönüştürüyor.
Erzincan’da özel bir şirkette fiberobtik uzmanı olarak çalışan Bekir Tuncel boş zamanlarını değerlendirmek için kendisine güzel bir uğraş edinmiş. İşten arta kalan zamanlarında atık malzemelerden adeta şaheserler meydana getiriyor. Erzincan’ın tarihi mekânlarının maketlerini yapan Tuncel yaptığı eserleri Erzincan halkına sergilemek istiyor. Hobi olarak maket işiyle uğraşan Bekir Tuncel aralarında Saat Kulesi, Terzibaba Camii, Erzincan Tren Garı, Tarihi Kemaliye Evleri’nin de bulunduğu birçok mimarinin örneklerini aslına uygun bir şekilde yaptı. Kendi yeteneği ile maket işini yaptığını belirten Tuncel bu işi heves ve sabırla yaptığını belirtti.
Erzincan Valiliğinin sosyal medya hesaplarından Bekir Tuncel’in maket yapımı paylaşılarak, "Bir avuç tahta parçası. Kimi için soba tutuşturacak odun, kimi için küçük bir hayalin ilk adımı. Ustalık diploması yok belki ama gönlünün tezgâhında yıllar var. Ahşabın kokusunu uzun yıllardır tanıyor.
İncecik tahtalar, minik pencereler, kiremitten damlar. Ellerinden; köy evleri, değirmenler, kuş yuvaları doğuyor. Ne plan çiziyor ne ölçü alıyor; göz kararıyla, yürek ayarıyla inşa ediyor. Bir hobi gibi görünen bu iş, aslında, "küçük şeylerden büyük mutluluk" yapma sanatının adı." ifadelerine yer verildi.