Atakum’da 1 milyon 850 bin adet taş üretildi

Atakum’da 1 milyon 850 bin adet taş üretildi

Atakum’da 1 milyon 850 bin adet taş üretildi

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Atakum Belediyesi Taş ve Parke Tesisi’nde faaliyete girdiği 24 Nisan’dan bugüne kadar 1 milyon 850 bin adet taş üretildi.
Taflan İlhan Kılıç Kilitli Taş ve Parke Tesisi, artan kapasitesiyle kentin yol, kaldırım, yaya geçidi ile açık alanlarda kullanılacak taş, parke ve bordürlerin seri üretimini gerçekleştiriyor. 13 Ocak’tan itibaren faaliyeti durdurulan tesis, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in göreve gelmesiyle tekrar hizmete açıldı. Sıfır stokla teslim alınan tesiste, hizmete girdiği 24 Nisan’dan itibaren bugüne kadar 1 milyon 850 bin adet taş üretildi. Önceki yıllarda 500-600 metrekare olan üretim, Nisan 2024’ten itibaren günlük 800 metrekare üzerine çıkarıldı. Belediye ekipleri tesiste, yaya geçidi, kaldırım ve yolları konforlu hale getirecek taş ve parkelerin üretimine devam ediyor.

“Üst yapı çalışmalarına ağırlık vereceğiz”
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, Atakum Belediyesi Taflan İlhan Kılıç Kilitli Taş ve Parke Tesisi’nde, üretim kapasitesinin gün geçtikçe artırıldığını belirterek, “Tesis devir alındığı dönem sonrasında Fen İşleri Müdürlüğü’müze 90 günlük çalışmada, 35 bin 650 metrekare taş teslim edildi. Önceki yıllara nazaran üretim yaklaşık olarak yüzde 50 artırıldı. Üretim kapasitemizi genişletirken kentimizin ihtiyaç duyduğu noktaları, en kısa sürede daha konforlu hale getirmeyi hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımıza yönelik taş üretimlerimiz, yoğun bir şekilde devam ediyor. Atakumluların yaşam standartlarını ve günlük hayat kalitelerini yükseltmek amacıyla kentimizde üst yapı çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Belediye ekiplerimiz, el birliği ile dört bir koldan çalışıyorlar” dedi.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Tesis Müdürü Özgür Öztürk, “24 Nisan 2024 tarihinde üretime başladığımız tesislerimizde bugüne kadar yaklaşık, 1 milyon 850 bin adet taş ürettik. Önceki dönemde 500-600 metrekare olan günlük üretim, Belediye Başkanımız Serhat Türkel ve ekibi döneminde günlük 800 metrekare üzerine çıktı. Üretime başladığımız günden itibaren Atakum cadde ve sokaklarında 36 bin metrekare taş, parke, yol ve kaldırım çalışması tamamladık. Belediye ekiplerimiz, her gün yol ve kaldırım çalışmalarına devam etmektedir. Halen stoklarımızda yaklaşık 10 bin metrekare üzerinde parke taşımız mevcuttur. Bunun yanı sıra bordür, yağmur oluk, görme engelli taşı üretimlerimiz de hızla devam etmektedir. Sonuç itibarıyla yeni dönemde önceki döneme oranla nazaran üretimimiz 200 metrekare artırılmıştır. Hedefimiz ise günlük bin metrekare taş üretmektir. Tüm personelimizle Atakum için üretmeye devam ediyoruz” diye konuştu.