‘Aşkın Dünkü Çocukları’ filminin çekimleri Ordu’da başladı

23.07.2024 17:02:01

‘Aşkın Dünkü Çocukları’ filminin çekimleri Ordu’da başladı

Ordu’nun Ünye ilçesinde ‘Aşkın Dünkü Çocukları’ sinema filminin çekimleri başladı.
Başrollerini Uğur Yücel, Hülya Avşar ve Mehmet Özgür’ün paylaştığı, Derya Baykal, Derya Alabora, Jessica May, Yıldıray Şahinler, Ümit Çırak, Atilla Şendil, Ali Düşenkalkar, Mustafa Kırantepe, Mustafa Şimşek, Goncagül Sunar, Özlem Tokaslan, Meral Çetinkaya, Bilge Şen, Yonca Şahinbaş, Elif İskender, Burak Can, Nehir Gökdemir, Muharrem Yurtseven, Elif Çakman, Alma Terzic, Ömer Toprak Yılmaz ve yerel oyuncuların da rol aldığı filmin çekimlerine başlandı.
A. Selim Tuncer’in yapımcılığını, Esra Seyrekbasan’ın da yapımcılığını üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda ise Levent Onan oturuyor. Filmin yapımcıları, Aşkın Dünkü Çocukları’nı Karadeniz’in nevi şahsına münhasır şehirlerinden biri olan Ünye’de geçen, trajikomik, sıcak bir aşk ve arkadaşlık hikayesi olarak tanımlıyorlar. Geçen yıl ulusal ve uluslararası birçok ödülün sahibi olan ‘Son Akşam Yemeği’ filminin yapımını da üstlenen aynı ekip, 4 hafta boyunca Ünye’de çekimlere devam edecek.
Filmin yapımcısı A. Selim Tuncer, “2024 projesi olarak büyük bir hikayeyi sinemaya aktarıyoruz ve önemli bir filme imza atıyoruz. 1970’li yıllardan günümüze taşan buruk bir aşk hikayesini özgün bir sivil toplum hareketiyle harmanlayan Aşkın Dünkü Çocukları, inat, gurur, yalnızlık, kayıp, terk edilmişlik, dostluk, fedakârlık, tatlı ve sert atışma, şaka, oyun, eğlence, çocukluk, geçmişe ve birbirine sahip çıkma, yaşatma, farklılıklara rağmen bir arada yaşayabilme, birlik, buluşma ve umut sahnelerini içeren heyecanlı bir anlatıya dönüşmektedir. Farklı dünya görüşlerine sahip olan ama büyük bir amaç için bir araya gelen ve çevrelerini de olumlu yönde dönüştüren, dünyada ve ülkemizde benzeri olmayan bir sivil toplum inisiyatifi karakterlerinin de komedi unsurlarını kullanan Aşkın Dünkü Çocukları, bu yapısıyla keyifli bir seyirlik sunarken, vuslata eremeyen aşk ve annesinden ayrı düşmüş çocuk hikâyeleriyle de hüzün ve kavuşmayı bir arada yaşatmaktadır” diye konuştu.
Filmin yapımcısı Esra Seyrekbasan da yüz kişilik ekipleriyle birlikte Ünye’de olduklarını, Ünyelilerden gördükleri yardımseverlikten mutluluk duyduklarını dile getirdi.