Aşkale'de Buzlanma Nedeniyle Tırlar Kaydı, Yol Kapandı

Aşkale

Aşkale'nin Tepebaşı mevkiinde kar ve buzlanma nedeniyle kayarak yolu kapatan tırlar, Karayolları ekiplerinin müdahalesiyle yarım saatte kaldırıldı ve yol trafiğe açıldı.

Kar ve Buzlanma Ulaşımı Felç Etti

Aşkale’de etkili olan yoğun kar yağışı ve şiddetli buzlanma, Tepebaşı mevkiinde ulaşımı aksattı. Aşkale-Erzincan istikametinde seyir halindeki tırların kayması sonucu yol, geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Karayolları Ekipleri Anında Sahada

Bölgenin önemli bir geçidi olan Tepebaşı mevkiinde, Aşkale 121. Karayolları Şube Şefliği ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürürken olaya anında müdahale etti. Yapılan yoğun çalışmalar neticesinde, kayarak yolu kapatan araçlar yaklaşık yarım saat içinde bulundukları yerden kaldırıldı ve yol yeniden ulaşıma açıldı.

Yazlık Lastikler ve Uzun Araç Kuyruğu

Kazaya karışan araçlarda yazlık lastik kullanıldığı tespit edilirken, bu süre zarfında aynı istikamette seyir halinde olan diğer araçlar yaklaşık 2 kilometrelik bir kuyruk oluşturdu.

Sürücülere Kritik Uyarılar

Karayolları ekipleri, olay sonrası sürücülere, kış şartlarına uygun lastik ve zincir kullanmaları ile hız kurallarına kesinlikle uymaları konusunda sıkı uyarılarda bulundu.