Tarih: 03.09.2024 12:25

ASFİM’de yeni sezon başladı

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, ücretsiz spor imkanı sunduğu Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM), Antalyalıları sporla buluşturmaya devam ediyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM) ücretsiz spor yapmak isteyenler için hizmet vermeye devam ediyor. Antalyalılar, ASFİM’lerde sağlıklı yaşamın yanında sosyalleşme imkanı da buluyor.

13 ilçede ücretsiz
Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ASFİM, vatandaşın hareketli ve sağlıklı bir yaşam geçirebilmesi adına, şehrin 13 ilçesinde faaliyetlerini sürdürüyor. 13 ilçede 6 bine yakın kursiyer, ASFİM imkanlarından faydalanıyor. ASFİM, fitness, pilates, reformer, step aerobik, zumba, çocuk jimnastiği, kadınlara özel savunma sanatı, ileri yaş ve Parkinson hastalarına özel dersleriyle, birçok branşta vatandaşlara tamamen ücretsiz hizmet veriyor.

Online kayıt
Haftanın 7 günü, 09.00 ila 22.00 saatleri arasında, uzman eğitmen kadrosuyla hizmet veren ASFİM’lerin kapıları, 7’den 70’e tüm Antalyalılara açık. 2 ay süren her kurs döneminden sonra, isteyen vatandaşlar diğer kurs döneminde de, istediği kursa kayıt olma imkanına sahip. ASFİM’in ücretsiz kurslarından faydalanmak isteyen vatandaşlar, “genclikspor.antalya.bel.tr” adresinden online olarak kaydını yapabilir.

Sayıyı arttırmak amaçlanıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, ASFİM’lerin 13 ilçede hizmet verdiğini, bu sayının arttırılmak için çabaların devam ettiğini söyledi. Tonguç, “Yeni merkezler açmak istiyoruz. Bu merkezlerimizde, fitness, pilates, reformer, step aerobik, zumba, çocuk jimnastiği, gibi birçok ders veriyoruz. Tüm kurslarımız ücretsizdir. Yeni dönem geçtiğimiz hafta başladı. Dönemler 2 aylık periyotlar halinde yenileniyor. Dönem aralarında spor aletlerinin bakımları yapılıyor. Salonlarımızda hijyen kuralarına ve temizliğe çok dikkat ediyoruz” dedi.

“Bedenen ve ruhen rahatlıyoruz”
ASFİM kursiyeri Feden Dişli, ASFİM’e geldiğinden beri, günlük hayatının daha hareketli, daha konforlu ve daha sağlıklı geçtiğini söyledi. Dişli, “Belediyemizin bu ücretsiz hizmetine başvuruda bulundum ve başladım. Her şey çok keyifli gidiyor. Hocalarımız, kişisel ihtiyaçlarımız doğrultusunda bizi zorluyorlar ve geliştiriyorlar. Bu, bizim iyiliğimiz için. Ulaşım kolaylığı da benim için büyük avantaj. Her yerde olduğu için zaten kolaylıkla ulaşım sağlama imkanı oluyor. Hocalarımız da çok deneyimli ve güler yüzlü. İhtiyaçlarımız doğrultusunda her imkan burada var. O yüzden, başka bir kurs aramaya ihtiyaç duymuyorum” şeklinde.
ASFİM kursiyeri Dilek Kunduroğlu, ASFİM’de 2’nci dönemine girdiğini, ilk döneminde pilatesle başladığını, şimdiyse fitness yaptığını söyledi. Kunduroğlu, “Burası, hayatımızda spora yer verip, kendimizi iyi hissettiğimiz bir yer. Zaten stresli bir hayat yaşıyoruz. Kendimizi daha iyi hale getirmek için hocalarımızın öncülüğünde stresten uzaklaşıp, bedenen ve ruhen rahatlamaya çalışıyoruz. Hocalarımız da çok iyi. Bizimle birebir şekilde iletişime geçiyor ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ekipmanlar da bizim için çok yeterli” diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB