Tarih: 27.08.2024 14:06

ASAT’tan Gazipaşa kırsalında içme suyu çalışması

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Büyükşehir Belediyesi, özellikle kurak geçen yaz aylarında içme suyu problemlerinin yaşandığı Gazipaşa’nın Zeytinada ve Gökçebelen Mahallelerinde sondaj çalışması gerçekleştiriyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, yatırım programına aldığı Gazipaşa’nın Zeytinada ve Gökçebelen Mahallelerinin yaşadığı içme suyu problemini ortadan kaldırmak için harekete geçti. Zeytinada’da tamamlanan sondaj çalışmasında 172 metrede su bulunurken, Gökçebelen Mahallesi’ndeki çalışmalarsa devam ediyor. Öte yandan Zeytinada’da yapılan sondaj çalışmasında bulunan suyun çok verimli olduğu, Zeytinada sakinlerinin yaşadığı içme suyu sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracağı öğrenildi.

90’lı yıllardan beri yapılmayan çalışma yapıldı
Mahalle sakinlerinin yaşadığı içme suyu probleminin çözülecek olmasından dolayı yaşadığı mutluluğu ifade eden Zeytinada Mahalle Muhtarı Hasan Mesut Uysal, “Köyümüzün yıllardır yaşadığı içme suyu sorununu Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e aktardık. Sağ olsun ivedi bir şeklide çalışmaları başlattı ve 90’lı yıllardan beri yapılmayan içme suyu çalışması nihayet mahallemizde yapıldı. Şu an bile içilebiliyor, verimi çok iyi ancak biz yine de suyumuza tahlil yaptırıyoruz. ASAT tarafından yapılacak olan tahlillerin ardından ise gerekli olan çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlayarak mevcut suyumuza bu suyumuzu da ekleyerek halkımıza sunacağız” dedi.
Zeytinada Mahallesi sakinlerinden Mehmet Akşit ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği sondaj çalışmasının mahallesi adına son derece önemli olduğuna dikkat çekti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB