ASAT ekipleri yağmur suyu hatlarını temizliyor

24.07.2024 11:16:16

ASAT ekipleri yağmur suyu hatlarını temizliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Antalya genelinde 100 km uzunluğundaki ana arter ve bulvarlarda yağmur suyu hatlarında temizlik çalışması yürütüyor. ASAT yetkilileri, yağmur sularını toplayarak sel baskınlarını önleyen kanalların atılan çöpler yüzünden sık sık tıkandığını belirterek, vatandaşlara çöpleri mazgallara atmamaları konusunda uyarıda bulundu.
ASAT Genel Müdürlüğü, yaz kış demeden çeşitli nedenlerden dolayı tıkanan yağmur suyu hatlarında temizlik çalışmalarını yapıyor. Tıkanan ve tıkanma ihtimali olan yağmur suyu hatlarını açan ekipler, trafiğin aksamaması için alt geçitlerde ve ana arterlerde gece çalışması yapıyor. Ekiplerin titiz çalışmaları sayesinde yağışlarda oluşabilecek su taşkınlarının önüne geçiliyor, vatandaşlar mağdur edilmiyor. ASAT ekipleri, 2024 yılı içerisinde toplamda 100 km uzunluğunda ana arter ve bulvarlara temizlik çalışması gerçekleştirecek.
Izgaralara atılan çöpler tıkanmaya ve taşkınlara sebep oluyor
ASAT Kanalizasyon Bakım Onarım ve İşletme Şube Müdürü İsmail Sercan Şenel,
bu çalışmaların şehirde sel ve su baskınlarına karşı önemli bir tedbir olduğunu vurgulayarak,
“Her yıl periyodik olarak yapılan yağmur suyu hatları temizliğini 2024 yılında da titizlikle sürdürüyoruz. Maliyeti 35 Milyon Türk Lirası olan temizlik çalışması özellikle su baskınlarının önüne geçilmesi için çok önem taşıyor. Mazgallarda karşılaştığımız en büyük problemimiz pet şişeler, kutu içecek şişeleri, cam şişe vb. maddeler bunlar hatların en büyük tıkanma nedenleri. Vatandaşlardan temennimiz bu çöpleri çöp kovalarına atarak bize yardımcı olmaları’ ifadelerini kullandı.