Artvin Valisi Ünsal, sel bölgesinde incelemelerde bulundu

2.09.2024 11:08:39

Artvin Valisi Ünsal, sel bölgesinde incelemelerde bulundu

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kenti etkileyen aşırı yağışlar sonrası merkeze bağlı Aşağı Maden ve Yukarı Maden köylerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Artvin’de Cumartesi gece etkili olan şiddetli yağış merkeze bağlı Yukarı ve Aşağı Maden köylerinde sele neden oldu. Taşan dere park halindeki bir aracın sürükledi, yollar toprak ve kaya parçalarıyla doldu. Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kenti etkileyen aşırı yağışlar sonrası merkeze bağlı Aşağı Maden ve Yukarı Maden köylerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Ünsal, “Sağanak yağışlardan etkilenen Merkeze bağlı Aşağı Maden ve Yukarı Maden köylerinde meydana gelen heyelan nedeniyle herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Ancak, yağmur sularına kapılan bir araç sürüklenmiş ve bir ev yamaçtan düşen kayalardan hasar görmüştür. Heyelan nedeniyle kapanan köy yolunun açılması için ekiplerimiz hızla bölgeye seferber edilmiş ve yapılan koordineli çalışmalar sonucunda köy yolu kısa sürede ulaşıma açılmıştır. Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.
Ekiplerin bölgedeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Ünsal, süreçten etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.