Arnavutköy'de trafik kavgası: 602 bin TL ceza ve tutuklama

Arnavutköy

Sosyal medyada paylaşılan trafik kavgası görüntüleri nedeniyle iki sürücüye 602 bin TL ceza kesildi ve tutuklandı.

Sosyal Medyada Paylaşımın Bedeli

Arnavutköy'de trafikte yaşanan bir tartışmanın görüntülerini sosyal medyada paylaşan iki sürücü yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sanal devriye çalışmaları kapsamında bu görüntüleri incelemeye aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda görüntülerdeki araç sürücülerinin A.C. ve Y.K. olduğu tespit edildi.

Yüksek Cezalar ve Araçlara El Koyma

Olayın Arnavutköy'de meydana geldiği belirlendikten sonra, sürücülere Karayolları Trafik Kanunu kapsamında çok sayıda maddeden toplam 602 bin 492 TL idari para cezası uygulandı. Cezalar, "trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip etmek", "sürücü belgesi olmadan araç kullanmak" ve "duraklamak" gibi ihlalleri kapsıyordu. Uygulanan cezai işlem kapsamında araçlar 60 gün trafikten men edilirken, sürücülerin ehliyetlerine de aynı süreyle el konuldu.

Tutuklanarak Cezaevine Gönderildiler

Para cezalarının ardından sürücüler A.C. ve Y.K., haklarında adli işlem yapılmak üzere polis merkezine teslim edildi. Yapılan işlemlerin sonucunda iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olay, trafikte yaşanan anlaşmazlıkların sosyal medyaya taşınmasının ciddi yasal sonuçları olabileceğini gösterdi.