ARACONF 2020 KONGRESİ NNYÜ’DE BAŞLADI

ARACONF 2020 KONGRESİ NNYÜ’DE BAŞLADI

Bu yıl Kayseri’de düzenlenen Uluslararası Kongreye NNYÜ ev sahipliği yapıyor.

Mühendislik ve dijitalleşme alanında akademi ve endüstrideki araştırmacılara uluslararası bir forumda çalışmalarını sunmayı, teşvik etmeyi, deneyimlerini ve son gelişmeleri paylaşmayı amaçlayan ARACONF 2020 Kongresi Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde (NNYÜ) başladı.

NNYÜ tarafından Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında düzenlenen “Uluslararası Mühendislik, Dijital Dönüşüm ve Gelecek” konulu ARACONF 2020 Kongresinin, Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’ndeki açılış törenine NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, NNYÜ Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Yılmaz, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanı ile yatırımcı katıldı.

Kongre Başkanı, NNYÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeki Oralhan kongrenin açılışında yaptığı konuşmada kongre hakkında bilgiler verdi. Oralhan, “Bugün üniversitemizde yapmış olduğumuz kongre uluslararası statüde olup, 52 farklı üniversiteden bilim insanlarımızın ve 48 farklı endüstri temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilmektedir” dedi.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney kongrenin açılış konuşmasında ekonomik gelişmişlikte bilim ve teknolojinin önemine dikkat çekerek, “Ülkemizin ekonomik açıdan güçlü olmasının en önemli çözüm yollarından birisi teknolojik olarak üstün özelliklere sahip, kaliteli, dünya standartlarında ve katma değeri yüksek ürünler üreten sanayisini oluşturması ve küresel pazarda yerini almasından geçmektedir. Bilim, araştırma, teknoloji ve yenilik sadece ekonomiyi değil, bir ülkenin saygınlığını, siyasi gücünü ve dünyada söz sahibi olmasını da etkilemektedir” dedi.

NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar kongrenin açılış töreninde yaptığı konuşmada uluslararası boyutta bu tür bilimsel toplantıların Üniversitelerinde düzenlenmesini önemsediklerini ve kendilerini mutlu ettiğini belirterek, kongrenin yapılmasında katkıda bulunanlar ile katılımcılara teşekkür etti.

KOSB Başkanı Tahir Nursaçan ise konuşmasında sınırların kalktığı günümüzde iletişim teknolojileri ve dijitalleşmenin hayatımızda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek tüm dünyada son on yıldır dijital dönüşüm konusunun işletme ve kurumların hedefleri arasına girdiğini belirtti.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ise öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirterek, “Sizlerin geleceği bu ülkenin geleceği ile doğru orantılıdır. Sizler kendinizi geliştirirseniz, teknolojiye yeniliklere adapte olabilirseniz ülkemizin önü açılacaktır” diye konuştu. Dr. Palancıoğlu savunma sanayinin öneminden ve yurtdışı tecrübelerinden de bahsetti.

Açılış konuşmalarından sonra ABD Texsas A&M Üniversitesinde görevli Dr. Elif Kaya’nın skype kanalıyla yapılan canlı bağlantısı büyük ilgi gördü. Dr. Elif Kaya, canlı bağlantıyla kongreye katılanlara, göğüs kanseri tarama ve tespitinde kullanılmak üzere geliştirdiği cihaz ve çalışmaları konusunda bilgiler verdi. Kongre daha sonra KOGNİTEK Kurucusu Yücel Bağrıaçık ve NEDCAD Genel Müdür Yardımcısı Bartu Ülgür’ün sunumuyla devam etti.

Her yıl bir şehirde düzenlenen ve bu yıl Kayseri’de NNYÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ARACONF 2020 Kongresi çeşitli sunum ve oturumlarla iki gün boyunca devam edecek.