Araban Ardıl Barajı'nda Su Seviyesi Yükseldi

Araban Ardıl Barajı

Araban'da etkili olan yağışlar, Ardıl Barajı'nın doluluk oranını artırarak üreticilere umut oldu.

Yağışlar Ovanın Bereketi Oldu

Gaziantep’in Araban ilçesinde, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında etkili olan sağanak yağışlar Araban Ovası’ndaki hububat ekili alanları suya doyurdu. Yağışlar, Ardıl Barajı gölündeki su seviyesini de yükselterek üreticilerin yüzünü güldürdü.


Barajda Doluluk Oranı Artıyor

Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, Ardıl Barajı'na giderek incelemelerde bulundu. Altun, "Araban ilçesindeki üreticilerimizin yarım asrı aşkın süredir yapılmasını sabırsızlıkla beklediği ve son yıllarda bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle geçen yıl su seviyesinin tamamen düştüğü Ardıl Barajı gölünde, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında bölgede etkili olan sağanak yağışlarla birlikte baraj gölünde doluluk oranının artmaya başladı" dedi.


Yüksek Rekolte Beklentisi

Altun, "Sağanak yağışların 2026 yılı hasat döneminde üreticilerimizin Araban Ovası’ndaki hububat ve sarımsak ekili alanlarda yüksek rekolte ve kaliteli ürün elde etmelerini bekliyoruz. Sağanak yağışların muhtemel bir kuraklık endişesini de ortadan kaldırdığı gibi ülke ve ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.