Antalya’nın eşsiz güzellikleri “The Wanderer” belgeseliyle dünya sahnesinde

11.08.2024 17:22:04

Antalya’nın eşsiz güzellikleri “The Wanderer” belgeseliyle dünya sahnesinde

Seyahat rehberi projesi “The Wanderer”ın ikinci sezonu, Antalya bölümü ile başladı. Amazon Prime Video’da 127 ülkeden milyonlarca seyirciyle buluşan “Türkiye: WarmRegards from Antalya” adlı bölüm, şehrin eşsiz doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasını tüm dünyaya taşıyor.
Tripadvisor’ın içerik stüdyosu Wanderlab tarafından hazırlanan “The Wanderer”, dünyanın dört bir yanından seçilmiş gezginleri, uluslararası destinasyonları keşfederken izleyen uzun biçimli bir belgesel serisi olarak dikkat çekiyor. Serinin yeni sezon açılış bölümü olan “Türkiye: WarmRegards from Antalya”, İngiliz seyahat ve TV sunucusu AlexOuthwaite ile Amerikalı gazeteci-seyahat yazarı TabithaLipkin’in gözünden Antalya’yı keşfetme fırsatı sunuyor. Filmde, nelerle karşılaşacakları hakkında çok az bilgiye sahip olan iki gezgin, doğa sporlarından gece müzeciliğine, gastronomiden kültür-sanat etkinliklerine uzanan geniş bir yelpazede, şehrin ziyaretçilerine sunduğu pek çok farklı aktiviteyi deneyimliyor.

Seyirci, Antalya’yı yakından tanıyacak
Çekimleri Haziran ayında, Antalya’nın Manavgat, Side, Aspendos, Kaleiçi, Konyaaltı, Kemer, Kumluca ve Kaş gibi önemli turizm destinasyonlarında gerçekleştirilen “TheWanderer-Warm Regards from Antalya”, yalnızca bir belgesel değil, aynı zamanda kapsamlı bir seyahat rehberi niteliği taşıyor. Alex ve Tabitha’nın yerel halkla etkileşimleri, uzman ve akademisyenlerle söyleşileri ve şehrin gizli köşelerini keşifleri, seyircilere Antalya’yı yakından tanıma imkanı sunuyor.

Wanderlab ve TGA ortaklığı
Tripadvisor’un yeni içerik stüdyosu Wanderlab tarafından geliştirilen “The Wanderer”, uluslararası destinasyonları keşfeden ve farklı bakış açıları sunan uzun biçimli seyahat rehberleri oluşturuyor. Projenin Türkiye ayağı, Kültür ve Turizm Bakanlığının bağlı kuruluşu Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) iş birliğinde hayata geçirildi. Daha önceki bölümlerinde İstanbul, İzmir, Muğla-Bodrum ve Nevşehir-Kapadokya gibi destinasyonların da yer aldığı serinin ilk sezonu, dijital platformun kullanıcıları tarafından büyük ilgi gördü.
Londra’da Antalya rüzgarı
Tripadvisor, 9-10 Ağustos tarihlerinde Londra’da düzenlediği “Antalya by the Thames” festivali kapsamında, serinin yeni bölümünün galasını kutladı. Filmin kahramanları Alex Outhwaite ve Tabitha Lipkin de sosyal medya hesaplarında Antalya’da yaşadıkları deneyimler ve tanıtım etkinliğiyle ilgili paylaşımlar yaparak, projenin ve Antalya’nın uluslararası alanda tanıtımına önemli katkı sağladı.
Belgesel, 5 farklı dilde izleyiciyle buluşuyor
Antalya’nın doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasının, yeni destinasyonlar keşfetmeyi seven iki gezginin gözünden ve onların heyecan dolu deneyimleriyle tanıtıldığı “TheWanderer-Warm Regards from Antalya”, İngilizcenin yanı sıra Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca ve Portekizce olmak üzere 5 dilde altyazı seçeneğiyle, 127 ülkeden dijital platform kullanıcılarının beğenisine sunuluyor. Bu sayede, Antalya’nın doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirası, dünyanın dört bir yanındaki insanlara ulaşarak, şehrin uluslararası alandaki çekiciliğini artırıyor.