Antalyalılar Zafer Bayramı’nı DJ Mert Aydın ve Simge ile kutladı

31.08.2024 10:22:48

Antalyalılar Zafer Bayramı’nı DJ Mert Aydın ve Simge ile kutladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Mert Aydın’ın DJ performansı ve Simge konseri ile coşkuyla kutladı. Başkan Muhittin Böcek, “30 Ağustos; Cumhuriyetimizin kuruluşunun, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün yolunu aydınlatan Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferidir. Atamızın izinden ayrılmadan, devrimlerine olan inancımızla, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sonsuza kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Antalya’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyet Meydanı’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle kutlandı. Çoğunluğu gençlerden oluşan binlerce Antalyalı ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. DJ Mert Aydın’ın performansıyla başlayan gece büyük zaferin 102. yılına yakışır bir coşkuya sahne oldu.
İlk olarak DJ Mert Aydın sahne aldı
Gece DJ Mert Aydın’ın performansıyla başladı. Aydın’ın, sahne şovları eşliğinde gerçekleştirdiği performansı geceye renk kattı. Zafer Bayramı’nı kutlamak üzere Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Antalyalılar, Mert Aydın’ın çaldığı şarkıları hep bir ağızdan seslendirdi.
Andımız okundu
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Bayramı kutlama programına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, kurum kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Antalyalılar 100. Yıl Marşı eşliğinde Andımız’ı okudu.
“30 Ağustos büyük bir destandır”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek gecede yaptığı konuşmada Antalyalılara seslendi. 30 Ağustos’un önemine değinen Başkan Böcek konuşmasında şunları söyledi: “Bugün, zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli günüdür. Siperlerin ardından yorgun ama inançlı bir ordu vardı. Her adımda özgürlük için atan yürekler, her bakışta bağımsızlık için çarpan kalpler, yalnızca vatanı düşünen Mehmetçikler, varını yoğunu bu topraklar için ortaya koymuştu. İşte bu bir milletin ayağa kalkma mücadelesiydi. O gün, kararlılık ve cesaretin zaferle taçlandığı gündü. 30 Ağustos, vatan sevgisinin her şeyin önünde geldiğini gösteren büyük bir destandı. Bu zafer, sadece toprağın değil; onurun, bağımsızlığın, geleceğin zaferiydi. Çünkü biz biliriz ki; mevzubahis vatansa, gerisi teferruattır.”
“Bağımsızlığımızın 102. Yılı kutlu olsun”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında, her türlü imkansızlıklara rağmen kazanılan Büyük Taarruz’un 102’nci yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyleyen Başkan Böcek, “30 Ağustos; Cumhuriyetimizin kuruluşunun, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün yolunu aydınlatan Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferidir. ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!’ emrini veren ebedi Başkomutanımızın işgalci güçleri ülkemizden defettiği günün zaferi, bağımsızlığımızın 102. Yılı kutlu olsun. Atamızın izinden ayrılmadan, devrimlerine olan inancımızla, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sonsuza kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum” dedi.
Simge şarkılarıyla Zafer coşkusu yaşandı
Başkan Böcek’in konuşmasının ardından Simge sahne aldı. ’Aşkın Olayım’, ’Yakışıklı’, ’Ben Bazen’ gibi hit olan şarkılarının yanı sıra, 10. Yıl Marşı’nı da hayranlarıyla birlikte söyleyen Simge, coşku dolu anlar yaşattı. Sahne performansının yanı sıra danslarıyla da dikkat çeken Simge, Antalyalıların zafer coşkusuna ortak oldu.
Simge’ye tablo hediyesi
Konseri Antalyalılar ile birlikte izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu özel geceye renk katan Simge’ye Antalyalılar adına çiçek ve Atatürk’ün Antalya’yı ziyareti sırasında çekilmiş, üzerinde “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yerdir” yazan bir tablo hediye etti.