Antalya’daki orman yangınında duygulandıran anlar

Antalya’daki orman yangınında duygulandıran anlar

Antalya’daki orman yangınında duygulandıran anlar

Antalya’nın Muratpaşa çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahale sonucu yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangın sonrası bir vatandaşın ormanın içinde yer alan tek katlı evi küle dönerken, bir genç kadın da her gün koşu yaptığı ormanlık alandaki yanan ağaçlara uzun süre bakıp dokundu. Kalp rahatsızlığı olan klimacı bir genç ise, işe giderken yangını görüp alevlerin arasına daldı.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Güzeloba Mahallesi’nde saat 11.00 sıralarında orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle bir anda yayılan alevler yerleşim yerlerini tehdit ederken, bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ekipleri ve TOMA’lar sevk edildi. Ekiplere havadan helikopter ve uçaklar da destek verdi. Bölge halkı sakinlerinin de söndürme çalışmalarına destek verdiği yangın, yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından büyük bir bölümü kontrol altına alınabildi. Yangında bir vatandaşın ormanlık alandaki tek katlı müstakil evi de yanarak küle döndü.

Evi yandı, gözyaşlarını tutamadı
Yangında evi yanan Mustafa Cebeci, "Bu taraftan duman çıkıyordu, geldiğimde alevler evime doğru geliyordu. Hortumları çalıştırdım alevler içinde kalınca eve sıçradı. Sonra itfaiye ve orman ekipleri geldi. Evimde zararım var. Annemle yaşıyorduk bu evde. Allah’a şükür canımızda bir şey yok ama malımıza, emeklerimize yazık oldu. Burası 46 senelik bir yer, böyle bir şey olamaz" diyerek gözyaşı döktü.

Kalp rahatsızlığı olan genç alevlerin arasına girdi
21 yaşındaki Furkan Aydın, "Kalp rahatsızıyım. Klima takmaya gelmiştim müşteriye. Arayıp gelemeyeceğimi söyledim müşteriye. Buraya yardım etmem gerekiyordu. Şimdi diğer tarafa gideceğiz. Her yere girdik, daha da yardım edeceğiz"

Bu ağaçların yanması duygulandırıyor beni
Her gün koşu yaptığı yolda ağaçların yandığını görüp duygu dolu anlar yaşayan bir bölge sakini kadın da, "Burası normalde benim koşu yolumdu. 15 senedir ilk defa buradaki ağaçlar yanıyor. Bu kadar ağacın yanması duygulandırıyor beni. Can kaybı yok diyorlar ama bunlarda can sonuçta" dedi.